NetMall
Image default
Alarmsysteem

Heeft u een Home Cloud-oplossing nodig?

Heeft u een Home Cloud-oplossing nodig?

Stel je voor dat je documenten, videoclips, muziekbestanden en foto’s boven je in een soort bubbel zweven. Wanneer u ze wilt openen, hoeft u alleen maar uw gewenste bestand te bereiken. Klinkt cartoonistisch, toch?

Nou, dat is het niet. Dit is hoe de cloud werkt, en de meesten van ons gebruiken het elke dag. Lees hieronder meer over cloudgebaseerde oplossingen voor thuisopslag door slotenmaker Rotterdam.

Wat is een home cloud solution?

Thuiswolken zijn een vorm van virtuele opslag. Gebruikers kunnen digitale bestanden (financiële documenten, videoclips, foto’s, enz.) Online opslaan, ordenen en besturen en vervolgens via desktop of mobiel toegang krijgen tot de inhoud. Aangezien content niet lokaal op het apparaat wordt opgeslagen, kan het op elk gewenst moment met elk apparaat met de juiste inloggegevens worden opgehaald.

Bijvoorbeeld: als uw bewakingssysteem een ​​video opslaat, kunt u dit rechtstreeks in de cloud opslaan en op elk gewenst moment vanaf meerdere apparaten openen.

Wanneer zou u een thuiswolk kunnen gebruiken?

Home clouds zijn handige oplossingen om digitale informatie op te slaan en te organiseren. Maar ze kunnen ook nuttig zijn voor thuis- en persoonlijke beveiligingsdoeleinden:

Bescherm uw gegevens. Het opslaan van al uw gegevens op één apparaat, zoals uw computer, kan riskant zijn. Als het apparaat zoekraakt of wordt gestolen, geldt dat ook voor uw gegevens. Gegevens kunnen ook in de verkeerde handen terechtkomen. Wanneer u gegevens opslaat in de cloud, wordt het tastbare apparaat verwijderd en wordt informatie digitaal opgeslagen in de cloud.

Back-upgegevens. Thuiswolkenden back-uppen gegevens van hun apparaten naar de cloud voor het geval hun apparaat crasht. Gegevens die in de cloud zijn opgeslagen, zijn altijd en overal toegankelijk, via elk aangesloten apparaat.

Archiveer videobewakingsclips. Als je een videobewakingssysteem hebt, bieden thuiswolken een veilige plek om video’s of afbeeldingen op te slaan voor eventuele referentie. Als ze rechtstreeks op uw apparaat worden opgeslagen, zouden deze bestanden een aanzienlijke opslagruimte in beslag nemen.

Home Cloud Beveiligingstips

Terwijl home clouds opslagvoordelen bieden, zijn ze niet zonder risico’s. Bepaalde maatregelen voor cyberbeveiliging moeten worden gevolgd om te zorgen voor veilige gegevens:

  • Gebruik gegevenscodering bij het overbrengen van bestanden van uw harde schijf naar de cloud. Versleuteling vermomt uw gegevens van hackers.
  • Schakel identificatie met twee factoren in om een ​​tweede beveiligingslaag toe te voegen en bevestig uw identiteit telkens wanneer u inlogt.
  • Schakel automatische uploads uit om te voorkomen dat gegevens over onbeschermde netwerken worden overgedragen.
  • Zorg ervoor dat uw thuisnetwerk met een wachtwoord is beveiligd. Update uw wifi-wachtwoord regelmatig en geef het niet vrijelijk uit. Als u een thuiswolk-oplossing met een wachtwoord selecteert, kiest u er ook een die moeilijk te hacken en vaak te veranderen is.
  • Installeer antivirussoftware op uw apparaten en zorg ervoor dat alle programma’s worden bijgewerkt.

Onderzoek thuisleveranciers van cloudopslag voordat u koopt. Lees recensies en stel vragen over versleutelingsbeleid, hostopties, back-up- en herstelplannen, datacentercertificeringen en bandbreedtebeperkingen om ervoor te zorgen dat u een betrouwbare oplossing krijgt. Overweeg om contact op te nemen met uw lokale beveiligingsleverancier voor hulp bij het kopen van een thuiswolkoplossing.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam