NetMall
Image default
Architectuur

Wil je een lichtstraat in huis?

Voor mensen die van veel licht houden is het een goed idee om een lichtstraat in huis te halen. Door een lichtstraat kan heel veel licht naar binnen komen en je kunt zelfs in de nacht naar de sterren kijken.

Deel van het plafond vervangen

Naar een wit plafond kijken is dan ook zo saai en bovendien komt er geen licht door naar binnen. Met een lichtstraat zit het heel anders en saai is het zeker niet. Door het laten bouwen van een lichtstraat kun je een deel van het plafond laten vervangen door glas. Lichtstraten worden namelijk uit glas gemaakt en alleen het frame is van een ander materiaal gemaakt. Het frame kan uit staal of hout bestaan maar tegenwoordig wordt er vooral gebruik gemaakt van aluminium als frame omdat het heel licht is.

Verbouwen

Je begrijpt natuurlijk wel dat er eerst wat verbouwing plaats moet vinden voordat het mogelijk is om de lichtstraat te laten plaatsen. Een aannemer zal een deel van het plafond moeten verwijderen en het vervolgens aanpassen. De aanpassingen zijn afhankelijk van het soort lichtstraat dat je koopt. Ook de vorm waarin het plafond uitgesneden wordt is hier afhankelijk van. De werkzaamheden zullen in meeste gevallen een aantal weken duren waarna je kunt gaan genieten van de lichtstraat.