Netmall

Het uitbreiden van de groepenkast bij een laadpaal

Elektrische fietsen, elektrische scooters, elektrische kookplaten en meer. Alles verandert langzaam in elektrisch, zo komen er ook steeds meer elektrische auto’s bij. Bij elektrische auto’s komen ook elektrische laadpalen kijken, dit is natuurlijk nodig om je auto op te kunnen laden als deze leeg is. Maar naast een laadpaal komt er ook nog een uitbreiding in je groepenkast bij kijken, maar is dit echt nodig? Hieronder kan je alles lezen over het uitbreiden van de groepenkast bij het aanschaffen van een elektrische auto en elektrische laadpaal. 

Is het nodig om je groepenkast uit te breiden?

Kort gezegd is het antwoord ja! Je groepenkast zou uitgebreid moeten worden, dit is hoognodig omdat als je groepenkast niet uitgebreid wordt deze niet genoeg stroom kan leveren om de auto in een korte tijd op te laden. Ook moet je groepenkast uitgebreid worden omdat je laadpaal dusdanig veel energie verbruikt dat een groepen overbelast zal raken als hij op 1 groep aangesloten wordt. De meterkast zal ook moeten beschikken over een 3-fase aansluiting, de 3 fase aansluiting wordt gebruikt voor krachtstroom. Zonder krachtstroom kan de meterkast niet genoeg energie leveren om op te laden.

Is het ook mogelijk om je groepenkast niet uit te breiden

Het niet uitbreiden van je groepenkast bij het installeren van je laadpaal is ook mogelijk, je zal dan wel een slimme meter moeten installeren. De slimme meter houdt het energieverbruik in de gaten waardoor je niet overbelast zal raken, wel is het zo dat je minder snel oplaadt omdat de slimme meter daar op ingesteld is. Is de laadpaal aangesloten op 2 groepen dan zal je natuurlijk optimaal opladen.

 

Een gratis tip: Bij het aanschaffen van een elektrische auto kan je subsidie aanvragen bij de gemeente, dit is zo omdat je geen CO2 uitstoot meer hebt en omdat je dus veel zuiniger aan het rijden bent.

 

Netmall

De meest voorkomende elektra problemen in Amsterdam

In het centrum van Amsterdam staan veel oude huizen, bij veel van deze huizen is de meterkast of groepenkast ook heel oud. De groepen of stoppen in een groepenkast gaan maar 30 jaar mee. Als deze langer blijven zitten is er een kans op kortsluiting en brand, dit is dan ook het meest voorkomende elektra probleem in Amsterdam. Door de 24/7 service staat Elektricien Amsterdam 24/7 altijd klaar om u te helpen.

Oude huizen

Veel huizen in Amsterdam zijn gebouwd vóór 1974, veel meterkasten dateren ook uit die jaartallen. Vroeger werd er veel minder gebruik gemaakt van elektrische apparaten dan nu, er is nu bijna geen apparaat meer te verzinnen dat niet werkt op elektriciteit. Omdat er nu meer elektriciteit gebruikt wordt kunnen de oude meter- en groepenkasten dit niet meer aan, door overbelasting van deze groepen ontstaat kortsluiting. Daarom raadt Elektricien Amsterdam 24/7 het vervangen van de meterkast aan.

Vervangen van de meterkast

Elektricien Amsterdam 24/7 raadt aan om meter- of groepenkasten ouder dan 30 jaar te vervangen om kortsluiting te voorkomen. Als u een meterkast heeft die niet is verouderd kunt u er altijd voor kiezen groepen toe te voegen om overbelasting te voorkomen. Op de groepen komt dan ook een beveiliging die overbelasting tegenhoudt, hierdoor is de kans op stroomuitval en kortsluiting verminderd. 

Keuren en controleren van de meterkast

Door het regelmatig laten keuren en controleren van de meter- groepenkast weet u zeker dat alles nog goed werkt en de kans op spanningsschommelingen kortsluiting en stroomuitval vermindert. 

Elektricien Amsterdam 24/7

Elektricien Amsterdam 24/7 staat voor u klaar voor noodgevallen rondom elektra, denk hierbij aan plotselinge stroomuitval of kortsluiting. Het werkgebied van Elektricien Amsterdam 24/7 is door heel Amsterdam, de elektriciens proberen overal zo snel mogelijk te komen om uw veiligheid te garanderen. 

 

Netmall

Meer succes behalen met professionele loopbaancoaching

Steeds meer mensen kunnen snelle professionele loopbaancoaching gebruiken. Dit omdat het aantal mensen die hun functie ontgroeid zijn blijven groeien. Tegenwoordig besteden we meer aandacht aan welke baan goed bij iemand past, dat is natuurlijk een goed iets. Wel is het zo dat het zorgt voor meer onrust doordat mensen zich meer bewust worden dat een baan niet goed bij hun past. Het is ook best wel een opgave om te bedenken wat goed bij je past. Daarom is het een goed idee om professionele loopbaancoaching in te schakelen. Het is niet goed om door te gaan met een functie die bij je past. Samen gaan we reflecteren en revalueren of je nog wel op de juiste plek zit. We zullen ervoor zorgen dat je uiteindelijk erachter komt wat goed bij je past.

 

Tijdens de coaching

Hetgeen wat bij professionele loopbaancoaching centraal staat is persoonlijke aandacht. Die geven we jou dan ook tijdens een sessie. Iedereen is anders en heeft andere voorkeuren en wensen. Deze veranderen natuurlijk ook in de loop der tijd. Hier houden we dan ook rekening mee bij het revalueren. Het is belangrijk om terug te kijken naar je loopbaan. Wanneer je dat niet doet kan je je niet goed verder ontwikkelen. Het is belangrijk dat je je gelukkig blijft voelen bij je functie. Daarom kijken tijdens de professionele loopbaancoaching naar wat jou gelukkig maakt op het werk. We gaan kijken naar welke stappen er gezet moeten worden en wat realistisch is in jouw situatie.

 

Aan het werk

Wanneer je denkt dat het tijd is om professionele loopbaancoaching in te schakelen kan je contact opnemen. Neem contact op via ons mailadres of pleeg een telefoontje. Samen zullen we gaan kijken wat professionele loopbaancoaching voor jou kan betekenen door middel van een kennismakingsgesprek.


Netmall

Hovenier Arnhem helpt met zoeken

Hovenier Arnhem heeft mij geholpen de juiste hovenier te vinden. Ik was de afgelopen maanden hard op zoek naar een hovenier in Arnhem maar wist niet zo goed waar ik terecht kon. Ik had namelijk een probleem waar ik hulp bij nodig had. Ik woon momenteel 8 jaar in hetzelfde huis. Ik ben er enerzijds erg gelukkig, maar ben anderzijds wel een beetje toe aan verandering. Vooral aan de tuin is niets veranderd, en ik wil hier erg graag verandering in zien. Ik wilde graag een nieuwe veranda die afgesloten kon worden d.m.v. glas, daarnaast wilde ik graag nieuwe bloemperken en een nieuw stuk gras. Daarnaast wilde ik graag nog een plek waar ik kon dineren met mijn gezin. Met deze eisen ging ik opzoek naar iemand die mij kon helpen

Hovenier Arnhem helpt met het zoekproces

Gelukkig hoorde ik via een vriend van een vriend van Hovenier Arnhem. Hovenier Arnhem is een website die je doorverwijst naar een hovenier die je kunt helpen om je probleem op te lossen. Ik vroeg me af in hoeverre hovenier Arnhem mij zou kunnen helpen, desalniettemin besloot ik toch maar contact op te nemen. Dit bleek achteraf een beslissing waar ik geen spijt van zou krijgen. Nadat ik redelijk snel antwoord ontving ging ik met hen in gesprek over mijn situatie en mijn eisen. Ze verzekerde me dat ze me zouden kunnen helpen. Ik moest het nog maar zien, maar het ook wel een klein beetje vertrouwen in. Toen ze, een poosje later, met resultaat kwamen besloot ik meteen actie te ondernemen. Ze hadden een hovenier aan mij gelinkt die mij zeker kon helpen. Nu maar afwachten of dat ook zo is. 

De hovenier uit Arnhem

Ik nam contact op met de hovenier uit Arnhem en legde hem de situatie uit. Het contact was erg prettig, en ik had er alle vertrouwen. Het is momenteel allemaal af, en ik ben de hovenier uit Arnhem enorm dankbaar. Hij heet zijn werk echt geweldig gedaan, en ik het is echt prachtig geworden. Ik ben hovenier Arnhem ook erg dankbaar dat ze mij bij de juiste hovenier geplaatst hebben.

Netmall

De zomer tegemoet met screens in Cuijk

Grote screens in Cuijk maken de zomer echt stukken dragelijker. Tegenwoordig worden de zomers ook steeds warmer in Nederland, waardoor het bij jou in huis ook stukken warmer wordt. Dat is natuurlijk erg vervelend aangezien die hitte in je huis niet bepaald aangenaam is. Wanneer je screens in Cuijk laat installeren zal je daar geen last meer van hebben. Met deze screens kan je buiten gewoon genieten van de zomerse temperaturen terwijl je binnen lekker koel zit. Dit is dus zeker een voordeel ten opzichte van andere zonneweringen. Naast dat ze verkoelend werken hebben ze ook nog eens een verduisterende functie. Dit kan gunstig zijn wanneer je wat langer door wilt slapen wanneer de zon al vroeg opkomt. Met screens kan je dus een veel betere nachtrust pakken.

 

Bij jouw woning

Wanneer je opzoek bent naar een efficiënte zonnewering zijn screens in Cuijk dus best wel goed geschikt. Het biedt namelijk schaduw, alleen dan niet buiten maar juist binnen. Het fijne van de screens is dat ze geen ruimte innemen. Ze worden gewoon boven je ramen dicht bij de kozijnen geïnstalleerd. Je zou dus ook een rolluik kunnen nemen, maar die maken de uitstraling van je woning vaak niet echt beter. Daarnaast zijn de screens in Cuijk in verschillende kleuren beschikbaar. Nog een fijn iets aan de screens is dat ze makkelijk te besturen zijn. Het enige wat je hoeft te doen is op een knopje te klikken om ze naar beneden te laten gaan. Hetzelfde geldt voor als je de screen weer omhoog wilt doen. 

 

De showroom

Voordat je screens in Cuijk gaat aanschaffen wil je ze wellicht eerst bewonderen. Dat kan in onze showroom. Je kan dan ook direct vragen stellen over de screens in Cuijk. Zo weet je uiteindelijk zeker dat je goed zit met onze screens. 

 Netmall

De beste schaakborden vindt u op schaakkoning.nl

Schaken, een denksport die de laatste jaren weer helemaal terug is van weggeweest. De sport wordt gespeeld door erg veel mensen. Als gezellig tijdverdrijf op een feestje, met vrienden als vermaak, op scholen als educatie of onderweg om de tijd te doden. Schaken is een spelletje waarvan velen de regels kennen, waardoor het nog leuker wordt om te doen. Hiervoor heeft u natuurlijk wel een goed schaakspel nodig. Op schaakkoning.nl kunt u deze spellen kopen. We verkopen verschillende soorten en uitvoeringen van schaakspellen, zodat er altijd wel een set tussen zit die voor u perfect is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een klassieke schaakset, een magnetische schaakset voor op reis of een levensgrote schaakset voor nog meer plezier. Op schaakkoning.nl vindt u het allemaal. En dat allemaal tegen een geweldige lage prijs. Voor schaakborden en schaaksets van kwaliteit en voor een scherpe prijs, moet u dus op schaakkoning.nl zijn.

Schaakkoning.nl, de webshop met de ruimste keuze uit schaakborden en schaaksets

Op schaakkoning.nl vindt u verschillende varianten schaaksets. Ook is het mogelijk om losse schaakborden of stukken te kopen. Een bestelling voor twaalf uur ’s middags geplaatst, betekent dat deze de volgende dag al bij u thuis is. Op de webshop van schaakkoning.nl zijn er veel verschillenden versies schaakborden en -sets te vinden. Bijvoorbeeld magnetische borden en sets. Dit is ideaal wanneer u graag op reis wilt schaken of weinig opbergruimte in uw huis heeft. Deze set heeft namelijk opbergladen in het schaakbord en de stukken zijn kleiner dan normale stukken waardoor ze minder ruimte innemen. Tevens is de set dus magnetisch, waardoor u minder stukjes kwijtraakt en dus minder snel nieuwe schaakborden en -sets hoeft aan te schaffen. Alleen maar voordelen dus. Maar ook voor het klassieke schaakspel bent u bij ons aan het juiste adres. We verkopen het houten spel in verschillende soorten en maten. Is uw oorspronkelijke schaakbord kapot, maar wilt u uw stukjes nog gebruiken? Ook dan is schaakkoning.nl er voor u. Bij ons kunt u namelijk afzonderlijke schaakborden bestellen. In verschillende versies, zodat er altijd een schaakbord is dat aan uw wensen voldoet. Voor schaakborden en -sets van kwaliteit, is schaakkoning.nl dus uw aangewezen partner.

Netmall

Hoe kies ik de juiste groepenkast?

Een groepenkast kopen kan best lastig zijn als u niet bekend bent met de materie. Er is ontzettend veel keus, maar er zijn ook heel veel verschillende situaties die allemaal om een andere oplossing vragen. U wilt een veilige groepenkast met wat ruimte voor uitbreiding, maar een groepenkast met alles erop en eraan waarvan u maar een deel gebruikt is ook niet de bedoeling. Hier zijn een aantal punten waar u rekening mee kunt houden:

Aantal verbruikers

Een eenpersoons huishouden zal logischerwijs minder stroom verbruiken dan een woning met twee of meer verbruikers. Uw gezinssamenstelling, nu en in de toekomst, is mede bepalend voor het aantal groepen dat u nodig hebt. Een huishouden met meer personen zal eerder en/of vaker een droger nodig hebben, wellicht een extra vriezer en de wasmachine en vaatwasser draaien vaker. Dit zijn bovendien allemaal apparaten die een eigen groep nodig hebben.

Aantal grootverbruikers

Met grootverbruikers worden apparaten bedoeld die veel vermogen verbruiken. Dit wordt ook wel krachtstroom genoemd. Hebt u veel apparaten op krachtstroom? Dan wordt het snel druk in de groepenkast. Het combineren van groepen zal dan al snel niet meer gaan waardoor u bent aangewezen op een 3-fasen groepenkast. Meer over grootverbruikers kunt u lezen in dit artikel: Is mijn groepenkast aan uitbreiding toe?

Aansluiting

Woningen die gebouwd zijn na 2011 zullen waarschijnlijk een 3-fase hoofdaansluiting hebben. Weet u niet zeker of u een 3-fase aansluiting hebt, dan kunt u dit navragen bij uw energieleverancier. Hebt u een 1-fase aansluiting, dan kunt u daarop geen 3-fase groepenkast laten installeren. In dat geval zult een een 1-fase groepenkast moeten aanschaffen of een 3-fase aansluiting moeten aanvragen bij uw energieleverancier. Voor een normaal huishouden zal een 1-fase groepenkast meestal wel volstaan, maar dat hangt ook af van het aantal apparaten dan u gebruikt en hoeveel grootverbruikers daarbij zijn. Zo zullen bijvoorbeeld voor zonnepanelen altijd aanpassingen nodig zijn in uw groepenkast. Meer over dit onderwerp kunt u lezen in het artikel: Heb ik een 1-fase of een 3-fase groepenkast nodig?

Wilt u vrijblijvend advies over de beste oplossing voor uw situatie? Bij Elektro Oké denken wij graag met u mee. Stuur een mailtje naar info@elektrooke.nl of kijk op onze website www.elektrooke.nl

 

https://www.elektrooke.nl/groepenkasten
Netmall

Bouwstempels: waarom je hier als aannemer of doe-het-zelver niet zonder kunt

Belangrijk bij verbouwingen en sloopklussen

Wie als aannemer een verbouwingsklus oppakt, zeker als het sloopwerk betreft, kan niet zonder bouwstempels. Hetzelfde geldt voor doe-het-zelvers die thuis of voor hun klussenbedrijf specifieke verbouwingen uitvoeren. Een bouwstempel is een sterke, dragende steunpilaar van metaal die plafonds of dalen ondersteund als er verbouwd wordt. Ze voorkomen dat een dakconstructies of betonplaten in elkaar kunnen zakken. Kortom: een bouwstempel is noodzakelijk voor de veiligheid tijdens bouw- en sloopklussen. Hoe werkt zo’n bouwstempel precies? En waar moet je op letten bij het gebruik van deze steunen?

 

De werking van een bouwstempel

Stempels lijken eenvoudig, maar zitten intelligent in elkaar. Een dragende stempel bestaat namelijk uit twee delen: een binnenbuis en een buitenbuis. Hierdoor is een stempel altijd op de juiste hoogte afstelbaar. En doordat er twee metalen delen gebruikt worden, verbonden met een veiligheidsklem, bieden ze elkaar ondersteuning. En daardoor ontstaat er nog meer draagkracht aan het oppervlakte erboven dat ondersteund moet worden. 

Let op het volgende bij het opzetten en gebruik van stempels

Wanneer je bouwstempels gaat gebruiken (zeker als je deze huurt), dien je uit veiligheidsoverwegingen een aantal aken te controleren. Ten eerste moeten de bouw stempels een veiligheidscertificering hebben. In de tweede plaats moet er altijd een veiligheidsmechanisme aanwezig zijn. Kijk in de derde plaats ook naar de staat van onderhoud van de stempel(s). Zitten er geen beschadigingen of roest op de afzonderlijke onderdelen? 

Als dat wel zo is, is het aan te raden om direct contact op te nemen met de verkoper of verhuurder van de stempel(s). Want schade negeren en voor goedkoop en voordelig gaan, is bij stempels voor in de bouw letterlijk spelen met je leven. Als er iets is dat niemand wil, is het wel bedolven worden onder een betonnen constructie..

 

Netmall

Planten in huis

Om het huis in te richten zijn er erg veel verschillende opties. Je kunt het huis decoreren met van alles en nog wat, maar er zijn altijd dingen die beter passen bij je dan anderen. Dat hangt af van je persoonlijke voorkeuren, maar ook de inrichting heeft er invloed op. Wanneer je een heel industrieel ingerichte woonkamer hebt, zullen wollige versieringen hier niet goed bij passen. Je kunt dan beter kiezen voor grauwe kleuren zoals grijs of zwart, maar ook donkere tinten van andere kleuren passen er goed bij. Een soort decoratie wat overal bij past, zijn planten. Bij het huis inrichten met planten komen echter wel wat dingen kijken. Zo kun je namelijk niet elke plant zomaar importeren, dit is iets waar je rekening mee moet houden als je een speciaal soort plant wilt. Er bestaat zoiets als een plantenpaspoort, hier heb je waarschijnlijk ooit wel wat over gehoord. Dit paspoort geeft net zoals een normaal paspoort gegevens weer over de persoon. In een plantenpaspoort staan een aantal gegevens. Zo is altijd de Latijnse naam van de plant weergegeven. Naast de Latijnse naam staan er ook nog gegevens over de familie van de plant, wat voor soort het is en hoe lang de plant al leeft. Een plantenpaspoort kan eenvoudig gemaakt worden met behulp van een etiketteermachine. Deze machine is erg handig, want met een paar klikjes komt er een perfect paspoort uit de machine rollen. Wanneer je een etiketteermachine in bezit hebt, kun je het maken van labels helemaal zelf doen, en zul je dus niet naar een specialist hoeven. Ook kun je vrienden, familie of zakenpartners de helpende hand bieden met het maken van etiketten. Zo kun je de machine ook nog eens als lucratief middel gebruiken, en kun je bijvoorbeeld het aankoopbedrag terug verdienen door een kleine bijdrage te vragen.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/
Netmall

Vrije dagen in het jaar

Zoals erg veel anderen ben ook jij waarschijnlijk fan van feestdagen. Waar de ene persoon er van houd vanwege de religieuze achtergrond, is de ander fan van het feit dat hij of zei zich niet op werk of school hoeft te melden. Dit zorgt er voor dat eigenlijk iedereen blij is als het weer eens Hemelvaart, Pasen of Kerst is. Deze feesten zijn allemaal van christelijke afkomst, en hebben ieder een andere betekenis.

Kerst staat bekend om de kerstliedjes, het samenzijn met vrienden of familie en het opzetten van versieringen. Zo is de kunstkerstboom met lampjes een erg populair item om de kerst mee in te luiden. Het gemak van een kunstkerstboom kopen is voor veel mensen de doorslaggevende factor om niet voor een echte kerstboom te gaan. De naalden van de boom zorgen vaak voor een hoop troep, zeker wanneer hij er al een tijdje staat. De naalden zullen uit gaan vallen en aangezien de boom er ontelbaar veel heeft, kunnen deze naalden door het hele huis belanden. Dit duurt erg lang met schoonmaken en heeft bij bijna niemand de voorkeur. De neppe kerstboom is elk jaar opnieuw te gebruiken, en is simpelweg erg makkelijk te installeren. Niet alleen makkelijk op te zetten, maar ook extreem makkelijk af te tuigen. Hierdoor scheelt het een hoop aan het einde van de kerstperiode, waarin vaak al veel opgeruimd moet worden. Bijvoorbeeld wanneer jij een kerstdiner hebt georganiseerd: dit betekent normaal gesproken veel gasten over de vloer, en hier hoort een heleboel afwas bij. De borden en glazen kunnen natuurlijk in de vaatwasser, mocht je die hebben, maar er blijven vaak een hoop pannen en schalen staan die met de hand afgewassen moeten worden, en daar zit toch bijna niemand op te wachten. Zeker wanneer jij het diner hebt georganiseerd is het vervelend dat je alsnog met de vaat zit, maar het hoort erbij: volgend jaar kan jij na het diner bij iemand anders lekker naar huis zonder arbeid!

https://www.xmasdeco.nl/