NetMall
Bedrijven

Brandgevaar

Als men richting het einde van het jaar gaat laait de discussie weer op, de discussie voor het afsteken van vuurwerk. Men vindt het lastig om te bepalen of he verboden moet worden, er zijn een aantal aspecten die belicht moeten worden om tot de kern van deze discussie te komen. Men moet rekening houden met de verkopers, kopers en omstanders. Het gaat al jaren hetzelfde en mensen willen dan ook dat het behouden wordt. Andere kiezen ervoor om het af te schaffen, er is te veel schade en men is bang voor de gesteldheid van de slachtoffers die gemaakt worden. Zij vinden dat het vuurwerk gereguleerd moet worden en dat professionals vanuit de gemeente een vuurwerk show moeten verzorgen. Zo is er toch vuurwerk maar zonder de kans de op gevaar voor de mensen zelf. Dit is een goede uitkomst maar toch zijn er veel mensen die graag het vuurwerk zelf afsteken. Zij willen de traditie behouden en zorgen dat zij vuurwerk kunnen blijven afsteken.

Tevens worden er steeds meer vuurwerk vrije zones ingevoerd, in deze zones mag er geen vuurwerk worden afgestoken. Dit zorgt ervoor dat een stuk land behouden wordt tegen schade en tegen overlast. Zo is de binnenstad ook een stuk veiliger voor de mensen zelf. Dit is ook stukken veiliger omdat er veel vaak dronken personen de binnenstad in komen.

Maar ook andere delen van steden of gebieden zijn ook beschermt tegen vuurwerk, zo ook in gebieden waar veel rieten daken staan, die zijn nog brandgevaarlijk. Zo kan een rieten kap in de fik gaan en is de bewoner niet veilig. Veel rietdekkers zijn hier dan ook blij mee, zij hoeven dan niet opnieuw de daken aan leggen. Waardoor rietdekken gemakkelijk blijft op bestaande huizen. Men zorgt er ook voor dat de huizen beschermd worden tegen allerlei weersomstandigheden.

http://www.rietwerk.nl/