NetMall
Bedrijven

Een gezonde levensstijl

Om goed te kunnen functioneren in de samenleving, is het belangrijk om een gezonde levensstijl aan te houden. Daarmee bedoelen we niet alleen gezond eten en genoeg bewegen, maar ook de geestelijke gezondheid van een mens is natuurlijk ontzettend belangrijk. Deze levenskracht die voor ons allemaal van essentieel belang is, noemen we vitaliteit van bijvoorbeeld Carrierepoort.nl.

Men werkt tegenwoordig vaak aan het lichaam, maar slaat daarbij de geest nog weleens over. Het is belangrijk dat dit meer in balans is en dat je aan allebei werkt. Het is belangrijk, omdat als je de juiste balans vindt, je beter zal functioneren in zowel je professionele als je persoonlijke leven.

Carrièrepoort is een bureau in HRD dat zich bezigt met het bewegen en in beweging houden van de mensen binnen een organisatie. Hiermee bedoelen we dus uiteraard niet alleen fysieke beweging maar dus vooral de geestelijke beweging van mensen. Hun ‘Loopbaan Vitality Week’ wordt opgezet als een vakantie, maar is natuurlijk meer dan dat. Je krijgt gerichte coaching waarbij je met een aantal specialisten gaat werken aan de grote vraag van je loopbaan en natuurlijk ook aan je vitaliteit. Hiermee boek je zelfs in een week al heel resultaat, waar je er normaal misschien wel weken of zelfs maanden over zou doen.

Er zijn ook manieren waarop je zelf aan je vitaliteit kunt werken. Het klinkt als een inkoppertje, maar probeer eens wat meer slaap te pakken. Tijdens je slaap krijgt je lichaam, maar vooral ook je geest de kans om even helemaal te herstellen van alles dat je op een dag hebt meegemaakt.

Ook is het altijd goed om bewust om te gaan met je eetpatroon. Zorg ervoor dat je genoeg drinkt overdag en kies daarbij ook wat vaker voor bijvoorbeeld een glas water of een kopje groene of kruidenthee. Eten kun je het beste verdelen in kleinere porties gedurende de dag.

http://carrierepoort.nl