NetMall
Image default
Dienstverlening

Innovatieve systemen voor afvalwaterzuivering

Copierwater

De bedrijfsfocus ligt op het inzamelen, transporteren, en zuiveren van afvalwater en regenwater. Wij bouwen en onderhouden infrastructuur voor waterhuishouding. Omdat wij met lokale partners werken ontstaat er veel variatie in de vraag. De waterhuishouding is namelijk op iedere plek anders. Daarom zijn er klanten met specifieke veiligheidseisen of kwaliteitseisen. Dit zien wij als een kans om te innoveren op het gebied van processen en materialen.

 

Innovatie kent geen grenzen

De zon en de wind zijn duurzame energiebronnen, net zoals rioolwater. Uit de thermische hitte van rioolwater kan namelijk energie worden gewonnen. Wij bieden gemeenten en projectontwikkelaars innovatieve oplossingen aan voor slim waterbeheer. Rio-thermie is een investering die binnen de grenzen van de gemeente gebruikt kan worden om warmtevragers zoals zwembaden en scholen te voorzien van duurzame energie. Bekijk de voordelen op de website van copierwater.

 

Capaciteit van systemen voor afvalwaterzuivering

Een van onze meest populaire systemen is Vertical Flow Labyrinth (VFL). Dit is een compact systeem dat afvalwater biologisch zuiverd en er zijn verschillende types op de markt afhankelijk van de benodigde capaciteit. Zo is er een VFL variant voor enkele huishoudens, een variant voor 40-150 personen, en een variant voor meer dan 150 personen. Gebaseerd op het VFL principe bouwen zij ook complete waterzuiveringsinstallaties. Deze installaties kunnen water zuiveren voor 5000 personen.

 

Technologische mogelijkheden afstemmen

Het is aan te raden om eerst een waterscan uit te voeren. Dan komt u erachter waar de meeste kwaliteit en rendement uit lokale waterbronnen en afvalwater gehaald kan worden. Als u bijvoorbeeld water wilt lozen dan bestaat er een goede kans dat een helofytenfilter volstaat.

In het geval dat water gezuiverd moet worden voor hergebruik dan kan een modulaire oplossing met tertiaire behandelingsfase de kwaliteit leveren waarnaar u zoekt. Bekijk de website van copierwater om maatwerkoplossingen te zien.