NetMall
Image default
Electronica en Computers

6 veel voorkomende problemen bij repareren van witgoed

Stel je eens voor, voordat je gaat slapen wil je nog even snel de was gaan draaien. Je pakt de kleding die je wilt wassen en stopt het in de wasmachine, je bereid je voor om lekker te gaan slapen – je moet morgen immers weer vroeg opstaan om naar je werk te gaan. Wanneer je de wasruimte verlaat en richting je slaapkamer gaat hoor je dat de wasmachine niet begint met functioneren. Wat is er aan de hand? Is de stekker wel goed aangesloten…? JA! Oke, waarom werkt de apparaat dan niet? Dat kan namelijk verschillende oorzaken hebben. Het is gebruikelijk dat je ooit eens een witgoed reparateur nodig zal gan hebben. De technologie achter witgoed is goed, alleen toch kan het gebeuren dat er door een kleine defect je wasapparaat niet meer naar behoren zal gaan werken. Dat kan te maken hebben met een fout in de moederbord van de wasmachine, dit is namelijk een belangrijke onderdeel en kan ervoor zorgen dat de machine niet meer gaat werken. Gelukkig kun je deze (in sommige) gevallen zelf reparen.

1. Kun je de wasapparaat zelf repareren?

Vaak is het repareren van de wasmachine gemakkelijker dan je denkt. Een foutje in de wasprogramma verreist een hard reset. Dat kun je doen door de voedingkabel uit de wasmachine te trekken en even te wachten, we raden je aan om 10 seconden te wachten voordat je de kabel weer opnieuw aansluit aan het wasapparaat. Werk dat niet? Lees dan de volgende stappen.

2. Stel een diagnose vast, wat is er precies kapot gegaan?

Voordat je aan de slag kunt gaan om je apparaat te repareren, is het belangrijk dat je weer wat er beschadigd of defect is. Welke meldingen geeft het schermpje op je wasmachine? Je kunt het internet gebruiken om deze foutmeldingen op te zoeken en eventueel kijken wat er mis is. Vaak kun je ook de oplossing ervoor vinden, je kunt bij de plaatselijke witgoed monteur vragen om advies.

3. Witgoed monteur, wat doen ze precies?

Wanneer je contact opneemt met een wasmachine reparatie service kun je een afspraak maken en komen zij thuis bij je langs om een storingsdiagnose vast te stellen. Je wasmachine is dan in goede handen, vaak hebben de monteurs jarenlange ervaring en werken zij met de nieuwste modellen wasmachines. Vaak kost het je slechts een paar tientjes om de wasmachine weer als nieuw te krijgen. Mocht je wasmachine na de reparatie weer defect zijn? Dan heb je in de meeste gevallen 12 maanden garantie op de reparatie. Controleer altijd even voordat je een afspraak maakt met de reparateur.

4. Hoe werkt de garantie?

Stel dat je wasmachine weer goed werkt, na een hoop stress en ellende heb je uiteindelijk weer een goed werkende wasmachine. Toch kan het gebeuren dat je een paar dagen later weer precies dezelfde probleem ervaart! Dan heb je gelukkig recht op garantie en kun je telefonisch contact opnemen zodat de monteur weer thuis bij je langs komt om opnieuw het probleem vast te stellen. Eventueel kan de monteur onderdelen vervangen (meestal zijn deze op voorraad).

Het kan zo zijn dat je wasmachine oververhit is geraakt omdat je deze te zwaar hebt beladen, de monteur geeft je advies over wat je het beste kunt doen. In de meeste gevallen hebben wasmachine reparatie diensten kennissen die goedkope wasmachines verkopen.

Als je geluk hebt kun je een nieuwe wasmachine kopen tegen een laag tarief. Helaas, het gebeurt vaak net zoals de bovenstaande voorbeeld – deze reparaties vallen niet onder de garantie. Wanneer je je wasmachine water lekt aan de onderkant heb je ook geen garantie. Dat kan gebeuren, als de rubber onder de wasmachine is gescheurd heb je te maken met een dure reparatie.

5.Wat gaat de reparatie kosten?

Het repareren van je wasapparaat kan vaak goedoop zijn, het kan zo zijn dat je alleen de voorrij en diagnosekosten hoeft te betalen. Je kunt aan de witgoed monteur vragen wat de kosten zullen bedragen en eventueel om advies vragen. In zeker 90% van de gevallen kan de monteur je wasmachine in dezelfde halfuur al repareren. Extra kosten zijn dan niet nodig. Bij een goede witgoed monteur krijg je altijd een eerlijke prijsopgave. Als je hiermee akkoord gaat, begint de monteur aan het repareren van de wasmachine. Deze kosten bedragen vaak €65,-

6.Wat als er onderdelen vervangen moeten worden?

De monteur begrijpt het probleem, je wilt natuurlijk zo snel weer een werkende wasmachine om de was te draaien. Wasmachinerotterdam.nl begrijpt dat dit belangrijk is. Als er onderdelen vervangen moeten worden kan de monteur dit vaak uit zijn werkbusje halen. Deze kan de monteur dan snel vervangen