NetMall
Financieel

Incassobureau voor particulieren inschakelen.

Incassobureau voor particulieren

Wel eens via internet aangekocht maar niks gekregen? Dat kan u dus door een incassobureau voor particulieren laten incasseren. Heden ten dage wordt veel via internet aangeschaft. Betalen moet je meestal via iDeal, maar wat als er vervolgens niet geleverd wordt? Als een webshop dan niet meer thuis geeft, is er een problematische situatie. Dit hoort uiteraard niet! Betalen ze vervolgens ook nog helemaal niets terug dan moet actie genomen worden. Op dat punt kun je een particuliere incasso op laten starten.

Het buitengerechtelijke traject

Als er een incasso procedure opgestart wordt. We schrijven uw debiteur meteen aan. Meestal/Bijna altijd wordt vermeld wat er betaald moet worden. Wettelijk is bepaald welke rechten particulieren hebben. Hierin zijn diverse zaken goed geregeld bij bijvoorbeeld een koop via internet. Bent u niet tevreden dan heeft u 14 dagen om de koop terug te draaien.  Hij kan de goederen dan retourneren en binnen veertien dagen dient de webshop eigenaar het betaalde dan terug te storten.

Uw vordering indienen

De incassokosten conform de wet worden bij debiteur in rekening gebracht. Dit bedraagt een percentage van ongeveer vijftien %. Hoe groter het bedrag is des te lager het percentage aan kosten. Er wordt tevens btw over de buitengerechtelijke kosten gerekend omdat u als particuliere opdrachtgever de btw niet kan verrekenen. Zo komen deze dan dus niet voor uw rekening. Uw particuliere incasso ‘s  worden door ons No Cure No Pay gedaan. Wat dus inhoudt dat … Heel Veel zekerheid en doorgaans geen kosten.

http://www.billincasso.nl/nl/incassobureau-particulieren.html