NetMall
Image default
Huishoudelijk

Hoe kan je het beste omgaan met een wasrek?

Veel kledingstukken moeten op een bepaalde manier gewassen en gedroogd worden. De meeste kledingstukken kunnen namelijk niet in de droger. Wanneer je deze kledingstukken wel in de droger doet, kunnen deze kledingstukken krimpen en kan het zijn dat je ze niet meer past. Je kan er dan het beste voor kiezen om die kledingstukken aan een wasrek te hangen en te laten drogen in de lucht. Sommige mensen hebben een wasrek buiten in de tuin staan, of op het balkon gespannen, maar wat als je deze opties niet hebt en je in huis een wasrek moet neerzetten? Wat kan je dan het beste doen? 

Wasrek van hout 

Een wasrek kan soms aardig in de weg staan en niet alle wasrekken zijn zo stijlvol genoeg om zo ook echt in het zicht te hebben staan, maar dat betekent niet dat een wasrek niet stijlvol kan zijn. Heb je er wel eens aan gedacht om een wasrek juist in het zicht te zetten? Dat kan, maar wel met een wasrek die er ook echt leuk uitziet. Er zijn wasrekken van hout gemaakt die er super leuk uitzien en die je daarom gewoon in de woonkamer kan neerzetten. 

Handig wasrek 

Wil je graag een wasrek dat vooral handig is en niet erg in de weg staat? Er zijn verschillende manieren op dit probleem op te lossen. Je zou bijvoorbeeld een paar waslijnen naast elkaar kunnen spannen aan de bovenkant van de muur. Heb je bijvoorbeeld een washok en staan je droger en wasmachine naast elkaar? Dan kun je heel goed een paar waslijnen boven je wasmachine en droger spannen, zo heb je verder ook geen last van een wasrek die in de weg staat. 

Wasrek aan de muur

Maak een handige wasrek muur met een inklapbaar wasrek. Zorg ervoor dat je twee houten palen hebt waar je een paar lijntjes tussen spant, bevestig deze met een ophangsysteem en voila. Je hebt een inklapbaar wasrek.