NetMall
Image default
Winkelen

Waarom kies je voor een zit sta bureau?

Het bewind rondom een gezonde en productieve werk dag is de laatste jaren sterk toegenomen. Veel kantoorwerkers zitten de hele dag achter hun bureau en hebben zo weinig mogelijk beweging. Om deze problemen tegen te gaan zijn er zit sta bureau’s ontwikkeld die het mogelijk maken om afwisselend te gaan zitten en staan. Elk persoon zou daarom een zit sta bureau moeten kiezen en hieronder geven we de 5 voordelen waarom.

1. Verminderd de kans op rugklachten

Een reden waarom iedereen voor een zit sta bureau moet kiezen is omdat het de kans op rugklachten vermindert. Onderzoekers hebben namelijk aangetoond dat wanneer je een groot deel van de dag achter dezelfde matige of slechte bureaustoel zit, dit op de lange termijn ernstige gevolgen voor je lichamelijke gezondheid kan hebben.

2. Verhoogt je productiviteit

Onafhankelijke onderzoeksgroepen hebben aangetoond dat het gebruik van een zit sta bureau bijdraagt aan de productiviteit. Werknemers die regelmatig van hun zit naar staan gebracht worden zijn minder lui, energieker en meer gefocust op hun werk.

3. Voorkomt een vermoeide houding

Star achter hetzelfde bureaublad zitten kan ervoor zorgen dat je steeds vermoeider wordt. Met een zit sta bureau kun je hiermee voorkomen omdat je afwisselt tussen zitten en staan tijdens je werk.

4. Kan gebruikt worden door iedereen

Een zit sta bureau is een must voor iedereen die veel kantoorwerk doet. Of je nu groot of klein bent, het kan door iedereen gebruikt worden. Je hoeft ook niet perse een ingewikkelde of dure uitvoering te kiezen. Er zijn genoeg opties die er verkrijgbaar zijn voor elk budget.

5. Je houdt je altijd scherp en gezond

Een zit sta bureau biedt veel voordelen voor je lichamelijke gezondheid. Het draagt bij aan een betere bloedcirculatie, je houdt het lichaam geactiveerd en het verlicht de spanningen in je rug. Door af te wisselen tussen zitten en staan geef je ieder onderdeel van je lichaam wat rust.

Conclusie

Een zit sta bureau is een perfecte uitkomst voor werknemers die willen variëren tussen zitten en staan tijdens hun werk. Het vermindert de kans op rugklachten, verhoogt je productiviteit, voorkomt een vermoeide houding, kan gebruikt worden door iedereen en je houdt je altijd scherp en gezond. Als je op zoek bent naar een goed bureau is het verstandig om een goed zit sta bureau te vergelijken om zo het perfecte bureau te vinden.