Netmall

Hoe verminder je warmteverlies in je huis

Deze winter is wreed geweest, met flink koude temperaturen. Voor de meesten van ons geldt dat we het comfortabel willen hebben in ons huis, maar ons ook zorgen maken over hoge energierekeningen! Hier volgen 5 tips om je huis behaaglijk warm te houden en tegelijk warmteverlies tegen te gaan en energiekosten te besparen.

Isoleer je ramen met gordijnen en jaloezieën

Volgens bronnen gaat ongeveer 30% van de verwarming van een huis verloren door de ramen. Het is dus logisch dat als je ramen onbedekt zijn je verwarmingssysteem overuren draait om te proberen je huis warm te houden. In plaats van die warmte door je ramen te laten sijpelen, doe je er beter aan raambekleding aan te brengen! Raambekleding houdt niet alleen je huis warmer, maar je verwarming hoeft ook minder hard te werken om de warmte vast te houden, met lagere energierekeningen tot gevolg! Je raambekleding in lagen aanbrengen is een andere geweldige manier om veelzijdigheid toe te voegen en eventuele tocht te bedekken. Een rolgordijn in het raam helpt bijvoorbeeld het blootgestelde glas te bedekken, maar een aan de binnenkant bevestigd rolgordijn of zonnescherm laat wel koude lucht langs de randen sijpelen.

Voor wie het grootste deel van het jaar van zijn uitzicht geniet en niet wil dat raambekleding storend werkt, zijn er verschillende soorten raambekleding die helemaal omhoog gaan om je het uitzicht te geven dat je het grootste deel van de tijd wilt, met de mogelijkheid om de zonwering te laten zakken als er koudere temperaturen komen. Rolgordijnen, plissés, vouwgordijnen en duo rolgordijnen zijn prima opties in deze situatie.

Leg vloerkleden op je vloeren

Hoewel mooi om te zien, kunnen je vloeren koud zijn tijdens de wintermaanden. En als je huis pier en balk is, zul je zeker merken dat je vloer koud en tochtig aanvoelt. Vloerkleden toevoegen helpt tegen warmteverlies en voegt een laag comfort en stijl toe aan je vloeren. Een wollen vloerkleed is een goede investering vanwege zijn isolerende kwaliteiten en duurzaamheid. Andere tapijten met een dicht weefsel en dikkere polen zijn ook isolerend en geven je huis een luxueuze uitstraling. Voor actieve gezinnen met kinderen en huisdieren overweeg je gemakkelijk te reinigen synthetische binnen/buiten vloerkleden.

Houd meubels uit de buurt van buitenmuren en ramen

Houd bij het inrichten van je kamer zitmeubelen, zoals sofa’s, uit de buurt van ramen en buitenmuren, want die plaatsen hebben de neiging de koudste plekken in je huis te zijn. Door ze op een binnenmuur te plaatsen, weg van ramen, wordt het een comfortabeler zitplek. Als je bed onder een raam staat, wat vaak gebeurt in slaapkamers, overweeg dan een gestoffeerd hoofdeinde toe te voegen om een barrière te vormen tussen jou en de koude temperaturen buiten. De toevoeging van isolerende gordijnen voegt ook zachtheid en isolatie toe aan elke slaapkamer.

Laat het zonlicht binnen op het “juiste” moment

Zelfs op bitterkoude dagen helpt de warmte van de zonneschijn je huis behaaglijker te maken. Het natuurlijke licht fleurt niet alleen je huis op, maar helpt het ook verwarmen zonder dat de kachel zo vaak aan hoeft, zodat je op je energierekeningen bespaart. Om de voordelen van natuurlijk zonlicht te benutten en te voorkomen dat meubels en vloeren verbleken, overweeg je een rolgordijn dat het licht filtert en die schadelijke UV stralen tegenhoudt. Voor de ultieme beheersing van licht en warmte kun je overwegen je rolgordijnen te motoriseren.

Bedek deurglas en houd tocht tegen

Vergeet je deuren niet! Als je schuiven, patiodeuren of openslaande deuren onbedekt laat, kan de warmte ontsnappen. Je kunt wel van het uitzicht op je achtertuin houden, maar als je ze tijdens de koude wintermaanden onbedekt laat, stijgen je energierekeningen! Het goede nieuws is dat er verschillende soorten raamdecoratie zijn die deuren bedekken en isoleren, maar toch teruggestapeld kunnen worden als je van het uitzicht wilt genieten.

Zoals je ziet is de eenvoudige toevoeging van de juiste raambekleding een investering die je huis niet alleen comfortabeler doet aanvoelen, maar ook bespaart op warmteverlies en vooral op je energierekeningen! Raambekleding is een investering die zichzelf terugbetaalt.

 

 

https://www.raamdecoratie.com