NetMall
Image default
Aanbiedingen

Een lichtplan voor je keuken laten maken is een goed idee

Een lichtplan voor je keuken laten maken door Lichtkunde lost direct al je problemen op als je keuken niet veel natuurlijk licht krijgt. Hoe je een donkere keuken met wat hulp van professionals omtovert tot een heldere en verwelkomende keuken lees je in dit blog.

Een lichtplan voor je keuken laten maken zorgt voor gemak

Een lichtplan voor je keuken laten maken is gezien de vele gebruiksmogelijkheden van deze specifieke en unieke ruimte geen overbodige luxe. De juiste verlichting zorgt naast een verbetering van het algehele gebruik ook voor sneller en gemakkelijker opbergen of pakken van items in de hoge kasten of juist de lage kasten waar normaal maar weinig tot geen (natuurlijk) licht binnendringt. Een goede lichtinval stelt u in staat om met meer veiligheid en precisie te hakken, schaven en snijden aan het aanrecht. Een goed verlichte keuken kan er zelfs voor zorgen dat een exemplaar waar voorheen een gebrek aan ruimte ervaren werd groter uitziet én aanvoelt.

Van schemerige keuken naar luxe keuken

Terwijl veel huiseigenaren een gebrek aan natuurlijk licht aanvoeren als de boosdoener achter hun schemerige keuken, kan kunstmatig licht van het verkeerde type of op de verkeerde locatie het probleem nog eens extra uitvergroten. Bij het laten maken van een lichtplan voor je keuken is het slim om alles te overwegen, van functie en armatuur tot het type lamp dat gebruikt wordt. Uiteraard zorgen de professionals van Lichtkunde voor de juiste oplossingen voor veelvoorkomende uitdagingen aangaande keukenverlichting. Ze zorgen voor een optimale verlichting voor al uw uiteenlopende behoeften in één ruimte.

De basis: drie soorten verlichting

Uw keuken moet idealiter voorzien zijn van armaturen die in de volgende categorieën vallen:

  • De sfeerverlichting is zacht en verlicht de vloer en de muren, zodat u gemakkelijk de keuken in en uit kunt gaan.

  • De Taakverlichting is helderder om aanrechtbladen, eilanden, spoelbakken en andere werkgebieden te verlichten voor meer precisie tijdens het bereiden van voedsel, koken en schoonmaken.

  • Accentverlichting benadrukt de architectonische kenmerken of het decor in de keuken, zoals een gewelfd plafond of uw collectie porselein.

Een aanpak met alle drie de typen verlichting brengt het juiste verlichtingsniveau voor de verschillende toepassingen van een keuken.