NetMall
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij het kopen van een occasion? Vier tips!

Waar moet je op letten bij het kopen van een occasion? Vier tips!

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe auto, maar hier niet te veel geld aan wilt uitgeven, is een occasion de ideale oplossing. Een occasion is een tweedehands auto en dus vaak goedkoper dan een gloednieuwe auto. Wil jij graag een occasion kopen? Dan is het belangrijk dat je op verschillende zaken let, om ervoor te zorgen dat je geen miskoop doet. Je wilt achteraf natuurlijk geen spijt krijgen van jouw aankoop. Wij geven daarom vier tips waar jij op moet letten bij het kopen van een occasion. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

 

  1. De algemene staat van de auto

Allereerst wil je natuurlijk zeker weten dat de algemene staat van de auto goed is of dat het enkele gebreken heeft. Het is verplicht om hier als verkoper eerlijk over te zijn. Toch is het ook goed om de hele auto zelf te checken. Het kan zijn dat je iets tegenkomt waar de verkoper niets over heeft verteld, of wellicht niet van op de hoogte is. Bekijk de auto daarom goed van binnen en van buiten. Neem daarnaast ook een kijkje onder de motorkap. Let goed op eventuele tekenen van slijtage of andere vormen van schade. 

 

  1. Laat je informeren over de historie van de auto

Een occasion heeft al één of meerdere eigenaren gehad. Het is daarom belangrijk om informatie te krijgen over de historie van de auto. Zo kom je er bijvoorbeeld eenvoudig achter hoeveel kilometer met de auto is gereden door te kijken naar de kilometerstand. Over het algemeen heeft een auto met een hoge kilometerstand een grotere kans op problemen of een minder lange levensduur. Naast de kilometerstand is het ook belangrijk om erachter te komen wat voor onderhoud de auto heeft gehad en of er al onderdelen zijn vervangen. 

 

  1. Garantie

Wanneer je een occasion koopt is het niet vanzelfsprekend dat je hier garantie op krijgt. Vraag daarom altijd aan de verkoper of dit wel of niet het geval is en kijk goed naar de garantievoorwaarden.

 

  1. Maak een proefrit 

Wanneer je denkt dat je de juiste occasion hebt gevonden die voldoet aan jouw wensen, is het belangrijk om een proefrit te maken. Op deze manier ervaar je hoe de auto rijdt en weet je zeker dat je de juiste beslissing neemt. 

 

Op zoek naar de juiste occasion voor jou?

Heb jij nog niet de occasion gevonden die voldoet aan jouw wensen? Ga dan eens langs bij één van de vele vestigingen van Bochane of neem een kijkje op de website van dit bedrijf. Bij Bochane vind je een ruim aanbod aan verschillende occasions, waaronder bijvoorbeeld Renault Megane occasions. Maar je kunt hier natuurlijk ook terecht voor veel andere merken en modellen. Er zit vast een auto tussen die voldoet aan jouw wensen. 

https://www.bochane.nl/