NetMall
Image default
Bedrijven

Een baan vinden

Het is in de huidige maatschappij steeds lastiger om een goede baan te vinden. Er zijn wel veel banen beschikbaar, maar om de perfecte baan te vinden die goed aansluit bij je interesses zul je dieper moeten gaan dan een paar sollicitaties. Je zult eerst bij jezelf moeten achterhalen waar je goed in bent en waar je eigen sterktes en zwaktes liggen. Deze zullen uitwijzen waar jij op je plek bent en waar je beter niet kunt gaan werken. Zo is het bijvoorbeeld niet handig om op een vacature schuldhulpverlener te reageren als je bent afgestudeerd als apothekersassistent. Dan kun je beter op een vacature apothekersassistent reageren. Als daar geen banen in te vinden zijn kun je natuurlijk altijd verder kijken.

 

Bij het zoeken naar een leuke baan is het voornamelijk belangrijk of jij als persoon denkt dat je het naar je zin gaat hebben bij een bedrijf. Zij moeten jou zien zitten, maar jij hen ook. Laat je dan ook niet zomaar overhalen om een baan aan te nemen omdat het salaris hoog is. Als het een hoog salaris is betekend dat niet automatisch dat jij de baan ook leuk zult vinden. Kijk verder dan een eerste indruk en laat je niet zomaar ergens inpraten. Daar krijg je waarschijnlijk achteraf spijt van. Je kunt bijvoorbeeld kijken of je ervaringen kunt lezen van werknemers die al eerder bij het bedrijf gewerkt hebben.

 

Naast ervaringen is het ook goed mogelijk om te kijken naar de werksfeer. Moet je hele formele kleding aan of mag je zelf bedenken wat je aantrekt naar je nieuwe werk. Bedenk hoe je je daarbij voelt. Moet je elke dag in pak? Bereid je hier dan op voor en schaf een aantal pakken aan. Dit maakt de overgang naar een nieuwe baan een stuk makkelijker.