NetMall
Image default
Bedrijven

Het uitbreiden van de groepenkast bij een laadpaal

Elektrische fietsen, elektrische scooters, elektrische kookplaten en meer. Alles verandert langzaam in elektrisch, zo komen er ook steeds meer elektrische auto’s bij. Bij elektrische auto’s komen ook elektrische laadpalen kijken, dit is natuurlijk nodig om je auto op te kunnen laden als deze leeg is. Maar naast een laadpaal komt er ook nog een uitbreiding in je groepenkast bij kijken, maar is dit echt nodig? Hieronder kan je alles lezen over het uitbreiden van de groepenkast bij het aanschaffen van een elektrische auto en elektrische laadpaal. 

Is het nodig om je groepenkast uit te breiden?

Kort gezegd is het antwoord ja! Je groepenkast zou uitgebreid moeten worden, dit is hoognodig omdat als je groepenkast niet uitgebreid wordt deze niet genoeg stroom kan leveren om de auto in een korte tijd op te laden. Ook moet je groepenkast uitgebreid worden omdat je laadpaal dusdanig veel energie verbruikt dat een groepen overbelast zal raken als hij op 1 groep aangesloten wordt. De meterkast zal ook moeten beschikken over een 3-fase aansluiting, de 3 fase aansluiting wordt gebruikt voor krachtstroom. Zonder krachtstroom kan de meterkast niet genoeg energie leveren om op te laden.

Is het ook mogelijk om je groepenkast niet uit te breiden

Het niet uitbreiden van je groepenkast bij het installeren van je laadpaal is ook mogelijk, je zal dan wel een slimme meter moeten installeren. De slimme meter houdt het energieverbruik in de gaten waardoor je niet overbelast zal raken, wel is het zo dat je minder snel oplaadt omdat de slimme meter daar op ingesteld is. Is de laadpaal aangesloten op 2 groepen dan zal je natuurlijk optimaal opladen.

 

Een gratis tip: Bij het aanschaffen van een elektrische auto kan je subsidie aanvragen bij de gemeente, dit is zo omdat je geen CO2 uitstoot meer hebt en omdat je dus veel zuiniger aan het rijden bent.