NetMall
Image default
Bedrijven

Voordelen trampoline

Als je erover na zit te denken om een trampoline aan te schaffen, twijfel dan niet! Er zijn namelijk heel veel voordelen verbonden aan een trampoline. Hieronder worden er een aantal voordelen gegeven van het hebben van een trampoline:

Gezondheid verbeteren

Een trampoline is niet alleen een leuk speelgoed voor kinderen. Volwassenen kunnen er ook veel baat bij hebben. Er is een onderzoek geweest van NASA met trampolines. Uit het onderzoek is gebleken dat springen op een trampoline goed is voor je hele lichaam. Je legt namelijk geen extra druk op je spieren, pezen en gewrichten, maar je beweegt natuurlijk wel. Elk onderdeel in je lichaam voelt namelijk de impulsen van de sprongen, waardoor je lichaam sterker wordt en je balans verbeterd. Als het vergeleken wordt met hardlopen, leg je bij het hardlopen twee keer zo veel druk op de spieren, gewrichten en pezen. Daarnaast is er gebleken dat je bij het hardlopen je zuurstof minder efficiënt verbruikt dan bij het trampolinespringen.

Soorten trampolines

Er zijn heel veel verschillende soorten trampolines waar je uit kunt kiezen. Elke soort heeft een ander effect op het lichaam. Als er bijvoorbeeld wordt gekeken naar de veren, bestaan er twee soorten veren, namelijk de elastieken eren en metalen veren. Het verschil hierbij is dat de elastieken veren het lichaam niet zo veel belasten als de metalen veren. Bij de trampolines met de metalen veren, krijgt het lichaam namelijk allemaal schokken.

Starten

Als je eenmaal start met het trampoline springen is het belangrijk dat je dit niet te snel opvoert. Begin bijvoorbeeld met 10 minuten per keer en dan 3 keer in de week.  Dit kun je dan later opbouwen naar 20 minuten per keer. Dan pas zal je ook merken dat je resultaten gaat zien.

Dus een trampoline kopen neemt heel veel voordelen met zich mee.

https://www.trampolines.nl/