NetMall
Image default
Bedrijven

Zo haal je het maximale uit je website

Als je website van je bedrijf online staat ben je natuurlijk supertrots. Jij of een website ontwerper heeft heel erg zijn best gedaan om er wat moois van te maken. Maar dan ben je nog niet klaar. Want een mooie website waar geen bezoekers naartoe komen is niet echt wat je voor ogen hebt. Je kunt de populariteit van je website beïnvloeden door er teksten op te plaatsen met de juiste zoekwoorden. Dit heet zoekmachine optimalisatie oftewel SEO (Search Engine Optimization).

Een professionele schrijver inhuren

Wil je goede Seo teksten op je website dan kun je daarvoor een SEO tekstschrijver inhuren. Hij of zij heet ervaring met het schrijven van teksten voor websites. Deze teksten zijn niet alleen prettig leesbaar voor de bezoekers van je website maar bevatten ook de juiste zoekwoorden om ervoor te zorgen dat je website goed gevonden wordt door Google en Bing, de populairste zoekmachines van het internet. Als jouw website hoog in de zoekresultaten komt is de kans groot dat degene die de zoekopdracht invoerde op jouw link klikt. En dan heb je je doel bereikt. Althans, bijna.

Zorg dat een bezoeker een klant wordt

Wanneer iemand na een zoekactie in Google op jouw site terecht is gekomen ben je er natuurlijk nog niet. Want het is wel de bedoeling dat de bezoeker ook een aankoop gaat doen, een order plaatst of een offerte aanvraagt. Daarom is het belangrijk om goede landingspagina’s op je website te hebben met een tekst die ertoe aanzet om klant te worden. Pas als je omzet stijgt doordat je website meer bezoekers trekt heb je je doel bereikt.

Houd je website actueel

Als je eenmaal hoog in de zoekresultaten staat kun je niet achterover leunen. Want als je een half jaar niet naar je website omkijkt zal je merken dat je snel zakt in de populariteitsranking. Het is dus zaak om regelmatig extra webteksten op je website te zetten om er voor  te zorgen dat je pagina goed gevonden blijft worden door de zoekmachines. Alleen dan kun je ervoor zorgen dat je in de top 5 blijft van websites met jouw populairste zoekwoorden.

https://www.textmakelaar.nl/