NetMall
Image default
Gezondheid

Hoe genees je het snelst van een tennisarm?

Heb je last van een tennisarm? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk te genezen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar de beste optie is om naar een fysio of chiropractor te gaan. Deze professionals kunnen je helpen bij de genezing van je tennisarm. In dit artikel lees je meer over de verschillende behandelmethodes en hoe ze precies werken.

Hoe ontstaat een tennisarm?

Een tennisarm is een aandoening waarbij je last krijgt van pijn in de arm, schouder of nek. De pijn ontstaat meestal wanneer je bepaalde bewegingen maakt met de arm, zoals bij het tennissen. Daarom wordt deze aandoening ook wel eens ‘tenniselleboog’ genoemd. De pijn kan langzaam opbouwen of ineens komen. In ieder geval zul je merken dat de pijn erger wordt als je blijft doorgaan met dezelfde bewegingen.

De pijn kan ook uitstralen naar de schouder of nek. Dit is meestal het geval wanneer je last hebt van een ontsteking in de slijmbeurs of spieren rondom de elleboog. Een tennisarm komt vooral voor bij mensen tussen de 40 en 60 jaar, maar iedereen kan er last van krijgen. Mannen lijken wat vaker te worden getroffen dan vrouwen. Een tennisarm is een aandoening die vooral voorkomt bij mensen die vaak hun arm gebruiken, zoals tennissers of mensen die veel werken met hun handen. Het is echter ook mogelijk dat je deze aandoening krijgt als je weinig beweging maakt met je arm. Dit komt doordat de spieren en pezen in de arm dan niet sterk genoeg zijn. Hierdoor kan er sneller irritatie en ontsteking optreden.

Om van een tennisarm te genezen is het belangrijk om de oorzaak van de pijn te achterhalen. Soms is dit niet makkelijk, maar met behulp van een fysio of chiropractor kun je erachter komen wat precies de oorzaak is van jouw tennisarm. Zij kunnen je helpen bij het genezen ervan.