NetMall
Image default
Dienstverlening

Verschillende soorten steigers

Steigers zijn tijdelijke constructies die dienen ter ondersteuning van de oorspronkelijke constructie. Het biedt ook een platform voor bouwvakkers. Het type steiger is afhankelijk van het bouwproject. Steigers kunnen gemaakt zijn van hout of staal. Het moet stabiel en sterk genoeg zijn om arbeiders en andere bouwmaterialen te ondersteunen. U moet de toepassing en het doel van elk type steiger begrijpen om wat voor soort resultaten te verwachten. Voor uw bouwproject kunt u eenvoudig kiezen uit verschillende steiger opties. Ook draagt ​​het bij aan een veiligere werkomgeving voor bouwvakkers.

Enkele steiger en dubbele steiger

Enkele steigers of metselsteigers worden vaak gebruikt voor metselwerk. Standaard- en andere steigers zijn opgesteld in een enkele lijn evenwijdig aan de muur op een afstand van ongeveer 1,2 meter. De normen liggen zo’n 2 tot 2,5 meter uit elkaar. Grootboeken koppelen de standaarden op een verticale afstand van 1,2 tot 1,5 m. Ondertussen is de metselaar steiger een soort dubbele steiger die veel wordt gebruikt voor metselwerk. Het is moeilijk om gaten in stenen muren te maken om putlogs te ondersteunen. Twee rijen steigers zijn gebouwd om het sterker te maken. De eerste rij is 20-30 cm van de muur verwijderd, terwijl de tweede rij 1 meter verwijderd is. Vervolgens worden putlogs geplaatst die door beide frames worden ondersteund. Rakers en cross bracing zijn inbegrepen om het te versterken. Zelfstandige steigers is hier een andere naam voor.

Wat is van belang?

Steigers zijn apparatuur die het leven van bouwers en werknemers gemakkelijker maakt. Het stelt het personeel in staat om naar boven te gaan en hun taken te voltooien. Het kan worden gebruikt om een ​​hoogwaardig basisplatform te bieden voor werknemers om hun taken op hoogte uit te voeren. Er zijn verschillende ontwerpen, dus zorg er bij het kiezen voor dat u verstandig kiest. Wilt u een deel van uw kantoor of huis renoveren? Kamersteigers kopen zal arbeiders zeker ten goede komen. Steigers helpen niet alleen werknemers hun taken uit te voeren, maar helpen ook onbewerkte materialen die nodig zijn voor de bouw. Doordat er twee of drie werkers tegelijk op kunnen staan, is multitasken mogelijk. En verschillende taken uitvoeren. Het helpt de bouwers ook om hun werk eerder dan gepland af te ronden. Het is een tijdbesparende tool die ook hulp biedt.