NetMall
Image default
Dienstverlening

Tekenen die aangeven dat u uw zekeringkast moet upgraden

Het is niet gek dat het elektrische servicepaneel van uw huis stroomonderbrekers en zekeringen bevat die alle elektrische componenten in uw huis aansturen. Net als elk ander elektrisch onderdeel zijn ook uw elektrische systemen storingsgevoelig. Laten we eens kijken naar enkele signalen waar u op moet letten die aangeven dat u uw zekeringkast mogelijk moet upgraden en elektriciens Lelystad bellen om u hierbij te helpen. Het eerste teken is een defect bedradingsprobleem. Als uw huis een defecte bedrading heeft, is de kans groot dat deze brand veroorzaakt. Oudere bedrading in uw huis voldoet mogelijk niet zo goed aan de nieuwe normen voor bedradingscodes. Enkele van de tekenen die wijzen op een defecte bedrading zijn: brandlucht, vonken, verkleurde stopcontacten, dimlichten, flikkeren, schokken of een tintelend gevoel bij het aanraken van apparaten.Als u een van deze symptomen opmerkt, kunt u het beste contact opnemen met een professionele elektricien.

Nieuwe grote apparaten binnenhalen

Als je nieuwe grote apparaten in huis haalt, vooral een die veel stroom nodig heeft, moet je je elektrische paneel en zekeringkast controleren. Uw paneel kan mogelijk niet de hoeveelheid stroom aan om deze nieuwe apparaten effectief te laten werken. Dit soort apparaten omvat airconditioners, bubbelbaden, koelkasten en andere grote apparaten. Elektrische panelen bieden vrij grote hoeveelheden eindversterkers. Als uw versterkers niet voldoen aan uw elektriciteitsverbruik, zullen uw stroomonderbrekers uitschakelen waar u ook nieuwe apparaten aanzet die meer stroom nodig hebben. Moderne huizen gebruiken drie keer meer stroomsterkte dan die in oude huizen. Tegenwoordig worden meer elektronische apparaten zoals laptops, föhns en meer televisies in huizen gebruikt. Hierdoor is er een grotere behoefte aan benodigde stroom op elektrische systemen, waardoor zekeringen vatbaarder zijn voor overbelasting. Dus als u dit allemaal ervaart, is dit het ideale moment om uw zekeringkast te upgraden.

Veelvuldig gebruik van verlengsnoeren

Hoewel verlengsnoeren in bepaalde situaties nuttig kunnen zijn, kan een te grote afhankelijkheid ervan problemen opleveren. De meeste verlengsnoeren zijn voor tijdelijk gebruik in plaats van permanent gebruik. Naast een struikel probleem, worden elektrische draden normaal gesproken met een bepaald doel in muren geplaatst, een beschermd bedradingssysteem leidt tot minder scheuren en slijtage. Draden die zich over de vloer van uw woonkamer uitstrekken, kunnen per ongeluk worden kortgesloten of afgetrapt, wat kan leiden tot beschadigde stopcontacten. Daarom is veelvuldig gebruik van deze verlengsnoeren niet ideaal. Doe er goed aan om contact op te nemen met uw plaatselijke elektricien voor hulp bij het installeren van meer stopcontacten.