NetMall
Image default
Dienstverlening

Veiligheidstips voor lichtarmaturen installeren

Het installeren van een kroonluchter en andere decoratieve verlichting kan de aandacht trekken. De aanschaf van de lamp is eenvoudig, maar het installatieproces is ingewikkeld. In dit geval kunt u hulp vragen aan elektricien Amsterdam 247 om de lamp in uw huis te installeren. De verlichtingsinstallatie is lastig. Het is dus beter om het niet zelf te doen. Als de installatie niet correct is, kunt u voor veel problemen komen te staan. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je de verlichting of kroonluchter installeert. Zo moet je letten op het vereiste gewicht en de installatie van de bedrading.

Wat te doen voordat de verlichting wordt geïnstalleerd

Als u erop staat het armatuur zelf te installeren, moet u op de volgende dingen letten. Controleer eerst de lokale code. Wanneer je het armatuur online koopt, moet je het vakje aanvinken om er zeker van te zijn dat de onderdelen van de verlichting compleet zijn. De handleiding moet ook beschikbaar zijn. Indien het armatuur uit breekbare onderdelen bestaat, dient u deze onderdelen op een veilige plaats te bewaren om breuk te voorkomen. Daarnaast moet u het gewicht van het armatuur controleren. U kunt het zware armatuur ondersteunen door plafondbalken te gebruiken.

Tips voor het installeren van een lichtarmatuur

Voordat u het bestaande armatuur verwijdert, moet u ervoor zorgen dat u de elektrische stroom uitschakelt. Als u de stroom niet uitschakelt, kunt u een elektrische schok krijgen. U moet zich bewust zijn van hete draden, ook al heeft u de stroom uitgeschakeld. U kunt de elektriciteitsstroom dus testen met behulp van een circuit spanningstester. Dan moet je het wattage van de verlichting niet overschrijden, omdat dit brand kan veroorzaken. Dan moet je ervoor zorgen dat de aansluitdoos de kroonluchter of verlichtingsarmatuur kan dragen. Daarnaast dien je de instructies op de verpakking te volgen voordat je de verlichting monteert. Zorg er ten slotte voor dat je een partner hebt om je te helpen bij het monteren van de lamp.

Elektricien inhuren om verlichting te installeren

Zoals je ziet, moet je met veel dingen rekening houden bij het installeren van de lamp. Om verlichting in uw huis te installeren, moet u een goede voorbereiding en uitvoering doen. Als het te ingewikkeld voor je is, is het inhuren van een elektricien de beste beslissing die je kunt nemen. Wanneer uw verlichtingsarmatuur door een professional wordt geïnstalleerd, zal het resultaat bevredigend zijn. Tijdens het wachten op de installatie kunt u even uitrusten. Bovendien kunt u het risico op elektrische schokken en kortsluitingen door een onjuiste installatie elimineren.