NetMall
Image default
Dienstverlening

Drie dingen die je niet mag vergeten als je gaat verhuizen

Verhuizen: hoewel je er in je nieuwe huis waarschijnlijk op vooruit gaat en je staat te popelen om een nieuwe start te kunnen maken, is de verhuizing zelf vaak ontzettend stressvol. Er moet immers zoveel geregeld worden!  In dit artikel delen we drie dingen die je absoluut niet mag vergeten als je gaat verhuizen.

Heb je een auto?

Het is het allerhandigst om een verhuisbedrijf in te huren, bijvoorbeeld verhuisbedrijf Almere. Een verhuisbedrijf neemt ontzettend veel stress en verantwoordelijkheid uit handen en bovendien gaat de verhuizing met een verhuisbedrijf ontzettend snel. Als je geen verhuisbedrijf hebt: zorg dan dat je wel een auto tot je beschikking hebt om je spullen van A naar B te kunnen brengen. Veel meubels zullen niet in een gewone auto passen, daarom is een busje of camper ideaal. Als je dat allebei niet hebt of niet kan regelen kun je overwegen om een aanhangwagen te huren.

Hulp inschakelen

Verhuizen is een te grote klus om in je eentje te klaren, zorg daarom op tijd dat je voldoende mensen hebt die je tijdens je verhuizing kunnen helpen. Dat kan een verhuisbedrijf zijn, maar als je dat niet ziet zitten kun je rondvragen bij vrienden of familie wie kan komen helpen op de dag van je verhuizing. Zorg dat je ook voldoende eten en drinken inslaat zodat je jouw helpers op de dag van je verhuizing kan voorzien van een natje en een droogje, wel zo netjes als ze jou hun hulp aanbieden.

Adres wijzigen

Wijzig op tijd je adres bij relevante instanties. De gemeente is de eerste die op de hoogte moet zijn van jouw adreswijziging. Als je gaat verhuizen naar een nieuwe gemeente, zorg dan dat je inschrijving daar geregeld wordt. Verder moeten de bank en je werkgever ook op de hoogte zijn van jouw verhuizing. Wijzig ook je adres bij alle abonnementen waar je post van ontvangt en in je account van webshops waar je vaak koopt, om te voorkomen dat er straks nog steeds allemaal dingen bezorgd worden op je oude adres. Als je ZZP’er bent die vanuit huis werkt, vergeet dan niet het adres op je facturen aan te passen.