NetMall
Image default
Dienstverlening

BHV cursus

Werk jij in een bedrijf en lijkt het je leuk om een BHV cursus te volgen? Of ben jij verplicht om een BHV cursus te volgen, omdat je in gevaarlijke omgevingen aan het werkt bent? BHV is een afkorting voor bedrijfshulpverlening. Maar wat zijn de redenen om een BHV cursus te volgen? In dit artikel gaan we daar verder op in.

Je bent veelzijdig

Als werknemer is het altijd belangrijk om veelzijdig te zijn. Niet alleen omdat dit goed is voor jezelf en je eigen capaciteiten, maar ook omdat jij je om die reden dan meer onmisbaar maakt in een bedrijf. Dit heeft als positief gevolg dat de kans groot is dat een contract bijvoorbeeld sneller wordt verlengd, jij sneller promotie gaat krijgen en ga zo maar verder. Die veelzijdigheid is dus zeer relevant als het gaat om een BHV cursus.

Voldaan gevoel

Bij een BHV cursus in Ede zorg jij er daarnaast voor dat je ervaren bent als het gaat om de bedrijfshulpverlening. Het geeft een zeer voldaan gevoel om andere mensen te helpen. Dit zorgt voor veel belangrijke voordelen. Allereerst krijg je er veel dankbaarheid voor terug. Mensen zijn namelijk zeer dankbaar als ze hulp krijgen bij een ongeval. Je krijgt er dus echt een voldaan gevoel bij en het geeft natuurlijk ook wel een vorm van sensatie. Dat belang mag uiteraard ook niet vergeten worden.

Veilig voor jezelf

Als je een cursus hebt gehad, dan zorgt dit er ook voor dat je zelf een stuk veiliger bent. Een punt is namelijk dat je ook veel over jezelf leert en hoe je onveilige situaties in het leven kunt voorkomen, of op de werkvloer. Op die manier loop je dus minder risico en je kunt bovendien andere mensen motiveren om ook op die manier op de veiligheid te letten. Zeer handig.