NetMall
Image default
Dienstverlening

De beste tips voor het verhelpen van een stroomstoring

Een stroomstoring verhelpen dat kunnen elektriciens maar al te goed, maar wist je dat je zelf ook een stroomstoring kan verhelpen? Er zijn een aantal belangrijke tips die je hier kan vinden die je ongetwijfeld zullen helpen met het verhelpen van een stroomstoring. Het is echter wel altijd belangrijk om er goed over na te denken om alsnog een elektricien in te schakelen. Een elektricien is gespecialiseerd in het oplossen van storingen en daarom kan hij dit snel maar vooral veilig.

Een stroomstoring verhelpen

Zelf een stroomstoring verhelpen kan je zelf makkelijk doen, echter is het alleen zelf makkelijk te doen als een elektrisch apparaat de stroomstoring geeft. Een televisie, waterkoker of een föhn, het kunnen allemaal apparaten zijn die een stroomstoring kunnen veroorzaken. Het is vaak een draadje of een klein component wat dan vaak stuk is. Als het een draadje is en het komt in contact met een andere draad, dan ontstaat er dus een stroomstoring.

Zo verhelp je een stroomstoring

Wanneer de stroomstoring optreedt dan is het belangrijk om te kijken welke aardlekschakelaar is uitgeschakeld. Van alle groepen achter de schakelaar moet je de elektrische apparaten uit het stopcontact halen. De aardlek kan je weer aanzetten en ook kan je de apparaten weer aansluiten. Je zult misschien wel merken dat de stroom weer zal uitvallen, het apparaat wat je dan op dat moment in het stopcontact steekt veroorzaakt dan de stroomstoring.

Andere oorzaken

Valt de stroom na een tijdje alsnog uit? Of valt de stroom bij een ander apparaat ook uit? Het probleem kan dan ergens anders in de elektrische installatie liggen en dan is het beter om een ervaren elektricien in te schakelen. Het kan ook aan overbelasting liggen, dan is het beter om je groepenkast te vervangen.