NetMall
Image default
Sport

Verrassing in de paai

Dat de hengelsport een mooie hobby is, weten al veel mensen. Steeds vaker wordt de weg naar de waterkant teruggevonden, of nieuwe liefhebbers pakken de sport enthousiaster op. Om tussen al deze enthousaistelingen gewoon je vissen te vangen vraagt een goede voorbereiding en anders doen dan anderen. Door extra inzet in je vissessie kan je ook daadwerkelijk meer vangen. Zo kan je mobiel zijn, om snel te bewegen naar plaatsen waar de vis wordt gespot, wordt geïnvesteerd in een goede voerstek of wordt op minder goed bereikbare plekken van het water gevist. 

Zeker dat laatste kan een spreekwoordelijk lot in de loterij zijn. Zo blijkt tussen een rondje wandelen dat er veel karper in een uithoek van het water hangt. Lekker luierend in de takken en in de zon is blijkbaar een behoorlijk deel van het karperbestand hier neergestreken. Ik kijk me ogen uit. Er zitten zelfs enkele van de topvissen die langzaam hun rondjes zwemmen. De nacht is dan ook onrustig als ik weet dat er de volgende dag een dagje vissen gepland staat. Nu is deze hoek van het water slecht te bereiken. De kant is bezaaid met bomen en struiken, waardoor het niet mogelijk is om van deze kant te vissen. Wel is een klein stukje om de hoek een klein visstekje gemaakt. Hier zal ik starten. Met een lange bankstick in het water kan de vislijn om de hoek gevist worden langs de struiken. Dit heb ik eerder geprobeerd en met succes. Geen ene vis had zich vast gezwommen. Sterker nog, de karper wist geen raad met het haken in deze hoek van het water. De karper werd als snel naar het open water geloodst waar de strijd verder kon. 

Om de kleine voerstek te bereiken wordt met een waadpak een stukje langs de kant gelopen, waarna de bankstick in de grond wordt gezet en er enkele meters verder wat voer te water gaat. Daarna gaat de montage op de plek en wordt de vislijn om de bankstick heen naar de steun gebracht. Meestal resulteert dit in een langzame zakker en dan een harde run. De beetindicatie is dus goed te noemen.  

https://www.sportvisgigant.nl/