NetMall
Image default
Bedrijven

De stroomstoot in uw huis is verre van ongevaarlijk

Wanneer de bedrading in uw werk of huis te maken krijgt met plotselinge schokken van hoge elektrische energie, treden stroompieken op. Ze kunnen licht of ernstig zijn, maar ze zijn zeker niet ongevaarlijk. Stroompieken kunnen in feite schade aan uw stopcontacten, dure gadgets veroorzaken en zelfs dodelijke elektrische branden veroorzaken. Stroompieken kunnen in feite schade aan uw stopcontacten, dure gadgets veroorzaken en zelfs dodelijke elektrische branden veroorzaken. Het is van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van stroompieken. Deze treden op wanneer de stroompieken van uw elektrische systeem dramatisch stijgen, en hoewel ze slechts een fractie van een seconde duren, kunnen ze uw stopcontacten of aangesloten gadgets permanent beschadigen. Als u de oorzaken van stroompieken begrijpt, kunt u ze vermijden, uw elektrische systeem onderhouden en uw huis en dierbaren beschermen.

Defecte bedrading en elektrische overbelasting

Wanneer u te veel stroom uit een enkel circuit probeert te halen, krijgt u een elektrische overbelasting. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals wanneer u teveel verlengsnoeren gebruikt, te veel apparaten aansluit of apparatuur gebruikt met meer stroomsterkte dan het circuit toestaat. Elektrische overbelastingen kunnen stroomstoten veroorzaken omdat het overbelaste circuit een grote stroomstoot kan ervaren als gevolg van het extra vermogen dat wordt getrokken. Bedrading is noodzakelijk voor de juiste distributie van elektriciteit, maar als deze kapot is of de behuizing bloot ligt, biedt deze een minimale elektrische weerstand, waardoor elke geleidende substantie de stroom van de draad tot gevaarlijke niveaus kan verhogen. De volgende symptomen wijzen op slechte bedrading: zichtbare brandplekken op stopcontacten, een brandende geur die uit stopcontacten komt, een trillend of zoemend geluid dat uit de stopcontacten komt en uw stroomonderbrekers die regelmatig uitvallen. Als u een van deze symptomen ziet, moet u contact opnemen met een professionele elektricien voor extra hulp.

Wanneer een elektricien raadplegen?

Liften, diepvriezers en airconditioners zijn allemaal voorbeelden van apparaten met een hoog energieverbruik die energiepieken en stroompieken kunnen veroorzaken. Waarom? Ze kunnen andere apparaten en apparaten overweldigen door een buitensporig grote hoeveelheid elektriciteit te verbruiken, waardoor uw lampen en kleinere voorwerpen gaan flikkeren en aan en uit gaan. Het heeft altijd de voorkeur om een ​​professionele elektricien potentiële problemen te laten analyseren en repareren, of u zich nu zorgen maakt over een stroom piek of andere elektrische reparaties of services nodig heeft. Pogingen om zelf elektrische handelingen uit te voeren, kunnen leiden tot grote schade aan de bedrading van uw huis en aan uw gezondheid. Een elektricien bij u in de buurt kan van grote hulp zijn bij stroompieken, als u in Roosendaal woont, is het een uitstekende zet om elektriciens Roosendaal te bellen.