NetMall
Image default
Energie

Wat kost een elektrische verwarming?

Je huis elektrisch verwarmen is al lang geen droom- of toekomstbeeld meer. Tegenwoordig kun je overal in je huis elektrisch verwarmen, ook in de badkamer. Daarnaast is ook op kantoor, in winkels en in restaurants elektrisch verwarmen een verantwoorde keuze. Door elektrisch te verwarmen draag je namelijk actief bij aan een schoner milieu. Je kunt bewust kiezen om geen gebruik te maken van fossiele brandstoffen als verwarmingsbron. Deze bewuste keuze wordt gelukkig steeds voordeliger. 

Zoals hierboven aangegeven staat wordt elektrisch verwarmen in toenemende mate voordeliger. Als investering maar ook in je maandelijkse kosten. Het tegenovergestelde geldt voor fossiele brandstoffen. De fossiele brandstoffen worden namelijk schaarser en als gevolg stijgen de prijzen van deze brandstoffen alleen maar. Je kunt nu en in de toekomst maandelijks veel geld besparen door over te stappen naar elektrische verwarmen. 

De verwachting is dat de komende jaren elektrisch verwarmen in toenemende mate voordeliger zal worden. Enerzijds omdat de prijzen voor elektriciteit alleen maar dalen en anderzijds omdat de prijzen voor fossiele brandstoffen alleen maar stijgen. De prijzen van fossiele brandstoffen zullen stijgen door de gevolgen op het milieu, de toenemende schaarste en afnemende beschikbaarheid. Ook door milieuheffingen en belastingen zullen de prijzen van fossiele brandstoffen de komende jaren fors stijgen. Nu al treft de overheid maatregelen om het gebruik van fossiele brandstoffen aanzienlijk te verminderen. 

Als we kijken naar elektrisch verwarmen worden er juist verdere aanzienlijke prijsdalingen verwacht. Dit omdat er steeds meer duurzame en innovatieve manieren worden geëxploiteerd om elektrisch te kunnen verwarmen. Als we terugkijken naar de laatste jaren is de prijs van elektrisch verwarmen zelfs al 20% afgenomen. 

Indien je nu of in de komende periode je oude verwarming moet vervangen of vanuit financiële en ecologische overwegingen kiest om je huis elektrisch te verwarmen krijg je te maken met een eenmalige investering. Gelukkig heeft een elektrische verwarming een lange levensduur en is er geen sprake van onderhoud. Daarnaast kom jij wellicht in aanmerking op een tegemoetkoming in deze investering vanuit de overheid of je energieleverancier. Kijk op de site van je energieleverancier of de rijksoverheid voor meer informatie over tegemoetkomingen. 

Wil jij meer weten over elektrisch verwarmen of wil jij weten wat elektrisch verwarmen in jouw situatie kost?. Ga dan naar deze calculator om je verbruik te berekenen. Ook kun je daar terecht om meer informatie in te winnen over werkelijk gebruik en natuurlijk ook voor het aanschaffen van elektrische verwarmingen. 

https://verwarmwinkel.nl/