NetMall
Image default
Management

Businesses to start with 20k

Ondernemerschap is wat iedereen nu doet. Het is iets geworden voor pas afgestudeerden die na hun afstuderen nog lange tijd werkloos zijn.

 

Volgens een onderzoek van het Kenya National Bureau of Statistics (KNBS) zijn 7 miljoen Kenianen werkloos!

 

Schokkend, toch?  Het opzetten van een bedrijf is een haalbare optie geworden om een inkomen te genereren en in je basisbehoeften te voorzien.

 

Er heerst echter een verkeerde perceptie dat je een groot kapitaal nodig hebt om een bedrijf te starten. Dat is niet waar. Het hangt er allemaal vanaf hoe goed je het beheert en hoe tevreden je klanten zijn.

 

In feite, met zo weinig als 20K of minder, kunt u een succesvol en winstgevend bedrijf runnen.

 

Hier zijn enkele geweldige ideeën als u denkt aan het starten van een bedrijf met beperkt kapitaal en middelen;

 

1. Tweedehands kleding verkopen

 

Dit is uitgegroeid tot een zeer lucratieve zakelijke optie voor veel jonge mensen.  In elke stad, zakencentrum of woonwijk vind je wel een winkel, kraam of mobiele marskramer die kleding verkoopt.

 

Het is een van mijn favoriete zakenideeën tot nu toe. Zelfs met slechts sh 1.000 kun je al aan de slag. De truc is om klein te beginnen en artikelen te kiezen die gemakkelijk verkocht kunnen worden, zoals kinderkleding of vrijetijdskleding en topjes voor dames.

 

Gikomba of het busstation zijn goede plaatsen om te beginnen, je kunt er kledingstukken vinden voor sh 100 en soms zelfs voor 20 shilling. Stel je voor wat je allemaal kunt kopen met een budget van 500 of 1000 shilling.

 

Veel succesvolle tweedehands kleding handelaren zijn daar begonnen. Bepaal je routine zo dat je je voorraad regelmatig aanvult.

 

U kunt werken door uw klanten te bezoeken, hetzij op hun werkplek of thuis om aan hen te verkopen. Zo hoeft u geen huur te betalen voor een winkel of een kraam.

 

2. Afdrukken/fotokopiëren

 

Het bedrijf zal meer gedijen als het is gevestigd in de buurt van onderwijsinstellingen zoals universiteiten of hogescholen. Veel studenten zijn altijd op pad om aantekeningen en opdrachten af te drukken of te fotokopiëren.

 

Met tarieven van 3-5 shilling per pagina, kunt u goed geld verdienen aan de vele studenten die een beroep doen op uw diensten. Een goede en betaalbare printer kost u minstens minder dan 20K en een vel papier kost ongeveer sh 500. Het enige wat je nodig hebt om te slagen in deze business is om beschikbaar te zijn en kwaliteitskopieën te leveren.

 

QUICK READ >>> Ze gooide haar diploma weg om een bedrijfsidee na te jagen – Ontmoet Lynn Wambui

 

3. Het runnen van een salon/kapperszaak

 

Het starten van een salon of een kapperszaak kost niet veel geld. Een scheermachine kost ongeveer Ksh. 5000 en andere apparaten die nodig zijn bij het scheren.

 

Aan de andere kant, als het huren van een ruimte voor je salon ver buiten je budget lijkt te vallen, dan is je vaardigheden alles wat je nodig hebt.

 

Met deze business heb je niet noodzakelijk een permanente locatie nodig. U kunt uw diensten aan klanten aanbieden in het comfort van hun huis. Dergelijke bedrijfsactiviteiten vragen echter wel om inzet en betrouwbaarheid om de loyaliteit van uw klanten te vergroten.

 

4. De verkoop van gekookte eieren, rookworsten of worstjes

 

Deze vorm van zakendoen is in opkomst in Kenia, het is gebruikelijk om mannen en vrouwen in witte jassen te zien die emmers of hete potten dragen of driewielige karretjes voortduwen die van het ene gebied naar het andere gaan om de snacks te verkopen.

 

Om ermee te beginnen heb je een kapitaal van tussen de Ksh 2.000-Ksh 10.000 nodig. Het is verrassend winstgevend. Men kan een ei kopen voor Ksh 10 en het verkopen voor Ksh 20, zodat men Ksh 10 winst maakt per ei.

 

Het is een ideaal zakenidee voor iedereen met een klein kapitaal.

 

5. Filmwinkel

 

Een filmwinkel is een van de makkelijkste bedrijven om te beginnen. Met een laptop of desktop computer, kunt u een kamer huren en films beginnen te verkopen aan klanten.

 

De zaak moet gevestigd zijn in een dichtbevolkt gebied zoals woonwijken. Op een goede dag kan een filmwinkel u tussen Ksh 2500-3500 opleveren.

 

6. Autowasserette

 

We hebben een groot aantal auto-eigenaren in Kenia, maar de meerderheid van hen kiest ervoor om iemand de auto te laten wassen in plaats van het zelf te doen.

 

Deze business bloeit afhankelijk van uw locatie. Als je 15 auto’s wast voor Ksh.200 per auto, betekent dit dat je Ksh.3, 000 per dag verdient.

 

Alles wat je nodig hebt is een waterpomp en een goede watervoorziening. Het mooie van de Car Wash business is dat je geen afgesloten ruimte nodig hebt. Het kan nog steeds gedijen in een open gebied.

 

7. Verkoop van groenten en fruit

 

Met de verkoop van groenten en fruit verdient u niet alleen geld, maar houdt u ook de gemeenschap gezond.   Er gaat geen dag voorbij zonder dat iemand langskomt om fruit of groenten te kopen voor zichzelf en zijn gezin.

 

De zaak doet het het best in gebieden waar genoeg verkeer is, zoals in woonwijken. Met minder dan 20.000 shilling kunt u deze zaak beginnen en er een fortuin aan verdienen.

 

Tot slot,

 

Je hebt geen honderdduizenden shillings nodig om een zaak te beginnen. Met het weinige dat je gespaard hebt of waar je toegang tot hebt, kun je een zaak beginnen. We hebben talloze voorbeelden van mensen die zijn geslaagd en van een bescheiden begin een gerenommeerd bedrijf hebben gemaakt.


 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/