NetMall
Image default
Toerisme

Elektrische mountainbikes, een gemakkelijke manier om door de Ardennen te reizen

Vandaag is de Redu-trip in de Ardennen aan de gang. Ik wil voor het eerst op een elektrische mountainbike rijden. Om 10.30 uur ’s ochtends had ik een afspraak met Marie, de manager van Vélo Haute Lesse, voor de dorpskerk. Daar aangekomen ontmoette ik haar broer Joachim en haar zus Marta. Tijdens onze reis van 25 km door de regio’s Redu en Daverdisse zullen ze gedrieën mij en onze fotograaf Martin vergezellen.

JA, FIETSEN MET EEN ELEKTRISCHE MTB IS DOODEENVOUDIG

Nadat we op de gratis aan ons verstrekte helm hebben geklikt, zullen we aandachtig luisteren naar Mary’s uitleg over de bediening van de elektrische mountainbike. Op elk stuur is een scherm gemonteerd. U kunt veel informatie aflezen: afgelegde kilometers, tijd, gemiddelde snelheid … en de locatie van de geselecteerde elektrische hulpapparatuur. Afhankelijk van de benodigde elektrische ondersteuning, kunt u kiezen uit vier modi: Eco, Normaal, Sport of Turbo. Op een vlotte weg heb je al snel beperkte ondersteuning nodig, dus ecologische ondersteuning. Als u bergopwaarts gaat, gebruikt u de sport- of acceleratiemodus weer. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. U hoeft dit alleen maar te doen. Zoals we allemaal weten: fietsen mag je niet vergeten!

Na een paar honderd meter bereikten we de eerste helling. Een ideale gelegenheid om verschillende functies te testen. Met behulp van elektronische apparaten merkte ik dat ik gemakkelijk de helling opklom. Wat een luxe!

Eerste kilometer

We vervolgden het bospad. Door de sporen van landbouwmachines is de val niet geheel eenvoudig. Verdergaand bewoog het everzwijn een deel van het pad, waardoor het niet erg glad werd. Gelukkig ontmoedigden deze kleine problemen ons niet en gaven ze ons ook geen kans om te rijden. het is noodzakelijk! Omdat ik al heel lang niet meer op MTB ben geweest, zal het even duren voordat ik me weer op mijn gemak voel.

We rijden verder langs de Lesse en vervolgens naar RAVEL, dat vlakbij de Almache-beek ligt. Het valt niet te ontkennen dat dit een idyllische plek is waar je jezelf kunt onderdompelen in een uitstekende buitenomgeving. Elektriciteit heeft een opwindend effect op ons allemaal, en het weer is ook ideaal om op elektrische mountainbikes te rijden. Met ondersteuning van elektronica hoef ik niet al te veel moeite te doen, ik kan volop genieten van het plezier van fietsen.

We staken Almache over langs de houten brug naar de top van Daverdisse. Vanaf hier kunnen we genieten van het prachtige uitzicht op het omliggende bos. We passeerden enkele kruispunten en keerden toen terug naar Les Valley via een verhoogde weg aan de kant van de vallei. Aangezien dit pad naar het zuiden gericht is, is het droog en erg heet. Dit maakt me depressief! We bereikten snel het bos, waar we kunnen bijkomen en bijkomen van de hitte.

GETEST EN GOED BEVONDEN, ONDANKS DE VAL

Als we allemaal tevreden zijn, rijden we naar Redu. Tijdens de smalle afdaling waren er veel horizontale boomwortels, en ik wilde een bos brandnetels vermijden terwijl mijn benen vast kwamen te zitten op het pedaal … Het resultaat: de bekende blauwe plekken en krassen. Gelukkig ben ik geen dom zwak persoon, en gemotiveerder dan ooit maakte ik de rit op de fiets af en keerde terug naar Leidu Village. Gelukkig viel Martin 300 meter voor de dorpskern zonder krassen.

Na al deze spannende dingen en de reis van 25 km georganiseerd door Mary, verdienen we een terras! Daarom hebben we onze mooie dag afgesloten met genieten van de zon. In mijn geval heeft de elektrische mountainbike de test doorstaan. Dankzij de hulp van elektriciteit heb ik weer geprobeerd te mountainbiken! Ik denk dat het erg moeilijk is om opnieuw te beginnen. Waarom probeer je het zelf niet eens uit?

MEER WETEN OVER ONZE PARTNER VÉLO HAUTE LESSE?

Vélo Haute Lesse verhuurt elektrische mountainbikes en komt aan bij het startpunt van uw accommodatie of uitstapje naar het Redu-gebied. Iedereen kan ongeacht de sport op een elektrische mountainbike rijden. Dit is een ideale activiteit voor gezinnen met tieners (kinderen moeten langer zijn dan 1 m 50 cm) of een groep vrienden.

de mooiste wandelingen in de ardennen

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html