NetMall
Adverteren

Een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een ingreep die vaak door de plastisch chirurg wordt uitgevoerd. Het doel ervan is om een hangend ooglid, of een ooglid dat op een andere manier afwijkt, te herstellen. In de vorige eeuw werd een ooglidcorrectie vaak nog vergoed door de zorgverzekeraar, maar na de eeuw wisseling veranderde dit omdat het volgens velen niet medisch noodzakelijk zou zijn. Toch is men daar recentelijk op teruggekomen en zal een ooglidcorrectie, althans van het bovenooglid, in de toekomst waarschijnlijk weer als vanouds vergoed worden.

Een ooglidcorrectie vergoeding komt als geroepen, want veel mensen hebben last van een hangend ooglid. Met name het bovenooglid zorgt voor complicaties waardoor men vaak een zeurend, drukkend gevoel boven het oog voelt, geen make up kan dragen, hoofdpijnklachten, tranen en soms zelfs blindheid doordat het bovenooglid over de iris heen hangt.

Een ooglidcorrectie, waarbij overtollige huid of ongewenst weefsel worden verwijdert, biedt vaak uitkomst. Door het ooglid zo te corrigeren dat deze niet meer voor de iris hangt kan men weer goed zien en nemen ook de hoofdpijn klachten en andere complicaties af. De ooglidcorrectie voor en na verschillen zijn dan ook aanzienlijk. Men ziet er een stuk frisser uit, kijkt weer helder uit de ogen en komt hierdoor vaak ook nog een stuk jonger over.

Toch moet men er rekening mee houden dan een ooglidcorrectie niet altijd de juiste oplossing is. Als er spieren beschadigd zijn waardoor het ooglid hangt zijn andere ingrepen toepasselijker. Bovendien zullen er, als de ooglidcorrectie weer vergoed wordt in de toekomst, strenge eisen aan verbonden worden. Er bestaat dan ook een grote kans dat men geen vergoeding krijgt als het hangende ooglid niet direct gezondheidsrisico’s met zich meebrengt en zelfs dan is het niet zeker dat je een vergoeding kunt krijgen. Houd het nieuws dus goed in de gaten!

http://www.faceland.nl/