NetMall
Image default
Bedrijven

Verzorging van je dieren

Je moet je als boer natuurlijk met van alles en nog wat bezig houden, je runt immers een bedrijf en met dat bedrijf wil je geld verdienen. Je moet zorgen dat je gewassen en dieren gezond zijn en dat je goed kunt produceren. Het is ook erg belangrijk om de boekhouding goed op orde te houden. Wanneer je deze taak als boer ook nog eens op je neemt gaat dit je veel te tijd kosten. Het is aan te raden advies in te winnen bij professionele adviesbureaus om te kijken hoe je dingen het beste aan kunt pakken. Er zijn heel veel adviesbureaus die zich puur op de landbouw richten. Het is verstandig om een adviesbureau te kiezen die zich ook echt in de sector beweegt en weet wat er speelt. Een goed voorbeeld van een goed adviesbureau is Wijsman Handel en Advies. Zij hebben op maakt gemaakt advies dat puur en alleen voor jouw landbouw bedrijf ontwikkeld is. Het is enkel toe te passen op jouw boerderij.

 

De verzorging van een koe is erg ingewikkeld, dit dien je als boer uiteraard te weten. Met een goede verzorging van een koe zorg je ook voor een goede gezondheid wat weer zorgt voor een hoge productiviteit van de koe. Je begint met het verzorgen van de vacht van de koe. Koeien likken zichzelf en andere koeien op plekken waar ze zelf niet bij kunnen. Hier komt een sociale rangorde aan te pas. Koeien likken zichzelf om zich schoon te houden, net als bijvoorbeeld katten. Parasieten worden door het likken ook verwijderd van de vacht. Als boer kun je ook de vacht van een koe schoonmaken. Wat hier goed bij helpt is een koeborstel. Hiermee kun je de koe goed borstelen om te zorgen een schone en vitale vacht. Daarnaast is het wassen erg belangrijk, dit kun je gewoon doen met een tuinslang of andere waterbron.

 

Naast de vacht heb je ook de verzorging van de hoeven. De hoeven moeten eens in de zoveel tijd worden geveild. Dit kun je als boer gewoon zelf doen.

 

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/