NetMall
Image default
Gezondheid

Bescherm Je Gebit Goed

Je tanden, wat zou je zonder ze moeten? Natuurlijk zorgen mooie tanden voor een goede uitstraling naar de buitenwereld. Daarnaast hebben ze natuurlijk gewoon een functionele rol. Je hebt je tanden namelijk nodig om je voedsel te kunnen kauwen. Dit is zodat je je voedsel door kunt slikken en het makkelijker verteerd kan worden door je lichaam. Het is daarom heel erg belangrijk dat je goed voor je tanden en uiteraard de rest van je mond zorgt. Dit moet uiteraard door twee a drie keer per dag je tanden te poetsen en daarnaast regelmatig te flossen en mondwater te gebruiken.

 

Soms is dit echter helaas niet genoeg. Net als met het verzorgen van je lichaam. Je kan nog zo goed voor jezelf zorgen, toch kun je nou eenmaal wel eens verkouden worden of de griep krijgen. Dit kan ook gebeuren met je tanden, gelukkig kan de tandarts deze klachten negen van de tien keer goed behandelen. Een goed voorbeeld hiervan is tandsteen. Echter kan de tandarts je niet altijd helpen en zal hij of zij de expertise van een orthodontist nodig hebben.

 

Hiervan is een goed voorbeeld wanneer er ontstoken weefsel in het wortelkanaal van uw gebit terecht is gekomen. Om dit te verhelpen zul je helaas een wortelkanaalbehandeling moeten ondergaan.  Hoe werkt zo’n behandeling dan precies? Het is belangrijk om eerst dit te weten, wat is het wortelkanaal precies? Elke tand en kies bestaat uit een kroon en een of meerdere wortels. De wortels bevinden zich onder het tandvlees en zorgen ervoor dat de tand of kies verankerd is in de kaak. Door elke wortel loopt een wortelkanaal en in dit kanaal zit levend weefsel. Dit heet Pulpa. Pulpa bestaat uit zenuwvezels en kleine bloedvaten. Wanneer deze gaan ontsteken zal dit hevige pijnklachten opleveren. In dit geval zul je dan een wortelkanaalbehandeling nodig hebben.

http://www.orfeokliniek.nl/