NetMall
Image default
Bedrijven

Detacherings- en Uitzendbureaus

Werven, selecteren en het flexibel inzetten van personeel in de breedste zin van het woord, dat is waar het bij detacheringsbureaus om draait. Vaak denken mensen dat een detacheringsbureau hetzelfde is als een uitzendbureau. Je ziet echter een groot verschil tussen de twee. Bij een detacheringsbureau staan de krachten onder contract bij het bureau zelf. Bij een uitzendbureau hebben de krachten helemaal geen contract meer wanneer de werkzaamheden bij de opdrachtgever zijn afgelopen. Dit maakt ook dat een uitzendbureau geen betalingsverplichtingen meer heeft na de opdracht. Een detacheringsbureau heeft daardoor goede recruitment software nodig.

 

Bij een detacheringsbureau zie je ook dat ze een veel strengere werving- en selectieprocedure hanteren. Dit is uiteraard omdat zij echt vaste werknemers in dienst hebben die zij moeten doorbetalen, ook als de werknemer niet op opdracht is. Het is daarom belangrijk dat zij goede detachering software gebruiken om deze processen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Als detacheerder wil je uiteraard dat je personeel altijd op opdracht is om zo te voorkomen dat je loon moet betalen zonder dat je er echt iets voor terug krijgt. Als werknemer word je bij een detacheringsbureau aangenomen en dan word je beoordeelt en zullen ze kijken binnen welke marktsegment jij het beste past. Ze gaan vanuit het bureau vaak meerdere referenties na van de mogelijke nieuwe werknemers. Voor een detacheringsbureau is het heel belangrijk dat de werknemers uiterst betrouwbaar zijn en goed werk afleveren.

 

Wat ook een groot verschil is tussen uitzendbureaus en detacheringsbureaus is de aanpak rondom veiligheid en gezondheid van het personeel. Waar een detacheringsbureau zelf de verantwoordelijkheid neemt over de punten veiligheid en gezondheid, legt een uitzendbureau deze verantwoordelijkheid meestal bij de opdrachtgever.

 

Zo zie je dus dat de grootste verschillen zijn dat de soorten contracten die het personeel heeft verschillen van elkaar, de werving- en selectieprocedure bij de een veel strenger is dan bij de ander en er een verschil is tussen het nemen van verantwoordelijkheid rondom veiligheid en gezondheid.

https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home