NetMall
Image default
Kinderen

Het juiste cadeau vinden voor een kind

Het is iets waar mensen vaak tegenaan lopen: een kind in je familie is jarig en je moet een cadeautje regelen. Het is een neefje of nichtje dat je niet zo vaak ziet, dus je hebt eigenlijk geen idee waar de interesses van het kind liggen. Je weet dus echt niet wat je aan het kind moet geven. Wij weten nog minder, dus we kunnen je geen definitief antwoord geven, maar we kunnen je wel aardig in de goede richting sturen, dus lees daarom vooral verder. 

  1. Speelgoed: leuk, maar voor hoe lang? 

Je kan je zelf als kind vast nog wel herinneren hoe je vaak speelgoed kreeg, en dat het plezier dat je van dit speelgoed beleefde vaak wisselvallig was: waar sommig speelgoed goed was voor jaren aan plezier verdwenen sommige stukken speelgoed al binnen een week in een kast, om daar vervolgens tot de dag dat je het huis uit ging te blijven liggen, of misschien liggen ze daar nu nog. Speelgoed neemt vaak veel ruimte in, en als het geen hit is zal het vaak nog lang in het huis rond blijven zwerven, want een cadeautje wegdoen is toch best wel moeilijk. 

  1. Boeken: leerzaam maar leuk 

Boeken zijn een goed alternatief voor speelgoed, en de meesten zullen niet zo snel een boek aan een kind cadeau doen, maar hoe zorg je ervoor dat een kind het boek leuk vindt? Nou, hier is een makkelijke omweg voor: kinderboeken met naam. Een kinderboek met naam draagt de naam van het kind zelf en is daarom per direct al interessant. Als je als volwassene ineens een boek met jouw naam erop in je handen gedrukt krijgt vind je het toch ook meteen interessant? Een gepersonaliseerd kinderboek heeft ook meer voordelen: zo zal het altijd uniek zijn, geen gevallen van twee of drie keer hetzelfde boek. 

  1. Bovenal: maak je er niet te druk over 

Je hoeft je uiteindelijk helemaal niet druk te maken over het cadeau dat je aan een kind geeft, een kind vindt het krijgen van cadeautjes namelijk het allermooiste deel van de cadeaus, wat het cadeau uiteindelijk is maakt uiteindelijk helemaal niet zoveel uit. En denk ook eens terug aan je eigen jeugd: waarschijnlijk vond je zelf ook alle cadeaus die je kreeg helemaal prachtig, en hoewel je uiteindelijk minder plezier had aan sommige cadeaus had je er alsnog op een manier plezier van.  

https://bimibooks.nl/kinderboeken-met-naam/