NetMall
Image default
Vervoer en transport

De provincie Limburg bezoeken!

Een vakantie doorbrengen in de provincie Limburg is leuk omdat je geweldige plekken kunt bezoeken, zoals Maastricht, Roermond, Nationaal Park De Maasduinen en nog veel meer. Sommige mensen houden van kamperen, terwijl anderen een hotelkamer huren om te overnachten. Limburg ligt in het zuidelijkste deel van Nederland en heeft veel fascinerende plekken om te verkennen. Deze omvatten het platteland, eeuwenoude kastelen, parken en nog veel meer.

Maastricht Stad bezoeken

Als je eenmaal aangekomen bent in je hotel met de City.taxi, kun je de volgende ochtend de stad Maastricht bezoeken. Deze eerste bestemming is heerlijk en heeft veel geweldige dingen om te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld met de lokale bevolking praten en meer te weten komen over hun unieke identiteit, cultuur en geschiedenis. Vergeet ook niet om cafés, restaurants en bars in deze stad te bezoeken. Velen van jullie zullen dol zijn op de architectuur van lokale gebouwen en zullen tijdens de verkenning wat foto’s maken. Het goede nieuws is dat iedereen deze stad op elk moment van het jaar kan bezoeken.

Stad Roermond verkennen

De volgende bestemming is niets minder dan Roermond City, een andere geweldige stad om te verkennen. Roermond ligt in het centrum van de provincie Limburg en heeft veel historische bezienswaardigheden, waaronder oude kerken. Daarnaast kun je hier de prachtige meren en de maas verkennen. Er zijn vele watersporten, zoals zwemmen, windsurfen, zeilen, waterskiën en nog veel meer. Je kunt de locals vragen waar je moet zijn om een aantal regionale specialiteiten te eten.

Op avontuur in Nationaal Park Maasduinen

Je avontuur gaat door want er zijn nog veel meer plekken beschikbaar. Een van deze plekken het bekende Nationaal Park Maasduinen. Dit park heeft bijna alles, zoals meren, bossen, heidevelden, duinen en nog veel meer. De locatie ligt naast de Duitse grens en strekt zich uit in een lange rij. Je kunt hier genieten van verschillende activiteiten, zoals wandelen, kamperen, fotografie en meer. De sfeer is vredig, vergezeld van reflecterend meerwater en verschillende fauna. Niemand verveelt zich dit park!

Lokale cultuur in Nationaal Park

Terwijl veel mensen van avontuur houden, kiezen anderen ervoor om meer te leren over de lokale cultuur. Je zult bijvoorbeeld versteld staan ​​van de plaatselijke carnaval dat wel drie dagen kan duren. Het begint vóór de vastenperiode en kan een hele week langer duren. De volgende interessante cultuur is genieten van de specialiteit van de regio, de vlaai. Deze lokale vlaai heeft er fruit in gekweekt en wordt gebakken in een traditionele oven. Je kunt  in de zomer getuige zijn van de meiboom. Veel dorpen voeren dit oude ritueel elk jaar uit.

Eten en Drinken in Limburg

Een ander ding om te doen in de provincie Limburg is genieten van lokaal eten en drinken. Zo kun je bij The Beer Loft terecht voor lekkere ambachtelijke bieren. Als alternatief kun je genieten van bierproeverij Moyen. Daarnaast is er een zelfgeleide pub route beschikbaar is in het centrum van de stad. Hoe zit het met eten? Hoewel Vlaai de meest aanbevolen regionale specialiteit is, zijn er ook andere voedingsmiddelen beschikbaar. Denk hierbij aan Konijn, patat, kopkaas en nog veel meer.