NetMall
Image default
Woningen

Geef jouw interieur een nieuwe look met handgrepen

Handgrepen zijn gevestigd op kasten, laden en deuren en de handgreep kast zorgt ervoor dat je hem makkelijk kunt openen. Handgrepen op kasten zijn dus essentieel. Ze hebben ook niet alleen invloed op de look en uitstraling van de kast, maar het heeft een invloed op je gehele interieur. Met de juiste handgrepen op jouw kast kun je je interieur een boost geven, dus daarom mag je ze niet vergeten. Veel kasten komen al standaard met handgrepen, maar je kunt deze ook zelf verwisselen. En bij bijvoorbeeld keukenkasten en -lades kun je deze van te voren uitzoeken. 

Materialen en stijlen

Er zijn deurgreepjes in verschillende soorten materialen en stijlen. Een metalen handgreep is van goede kwaliteit en is heel sterk. Het zorgt voor stevigheid, een goede grip en dat de handgreep stabiel in je hand ligt. Je hebt ook roestvrij stalen handgrepen (RVS) die een lange tijd meegaan. Het roestvrije staal zorgt ervoor dat ze goed tegen vocht kunnen en dat ze niet gaan roesten. Zowel metalen als RVS handgrepen passen goed binnen een industrieel en modern interieur. Met name zwart of grijs kleurige grepen passen goed binnen de industriële stijl en goud, messing en staal passen goed binnen de moderne stijl. Verder zijn er ook houten grepen die makkelijk zijn te combineren met andere materialen, tinten en kleuren in huis. Houten grepen kunnen in veel verschillende interieurstijlen worden gebruikt en ze komen vooral veel in de Scandinavische stijl terug.

Meten en monteren

Je kunt vrijwel iedere oude handgreep vervangen door een nieuwe. Het is wel van belang dat je weet welk formaat handgrepen je nodig hebt. Hiervoor kun je de afstand van het ene boorgat naar het andere boorgat in de kastdeur of lade meten. Deze afstand heet de steekmaat. Er bestaan verschillende afstanden en formaten, dus let goed op bij de aankoop welke je precies nodig hebt. Het zou namelijk zonde zijn als je de verkeerd koopt. Als je de handgrepen in de winkel of online hebt gekocht, dan kun je deze gemakkelijk zelf monteren. De handgrepen komen meestal met een korte handleiding. 

Een volledig nieuwe look

Heb je je kastjes al nieuwe handgreepjes gegeven maar passen ze nog steeds niet helemaal binnen jouw interieur? Dan kun je er ook voor kiezen om de kastjes volledig te pimpen. Dit kan je doen door de kasten te verven of te behangen. Door je kast bijvoorbeeld in een opvallende en felle kleur te schilderen, blaas je de kast nieuw leven in en maak je het tot een echt pronkstuk. Met behang kan je een heel kunstwerk van je kast maken. Je kunt de hele kast voorzien van behang, maar ook delen zoals de zijkanten. Of als je het helemaal subtiel wilt houden dan kun je bijvoorbeeld de binnenkant van een open boekenkast behangen.