NetMall
Aanbiedingen

In het kort de geschiedenis van een slotenmaker

Voordat er slotenmakers waren bestonden er al smeden die van staal en metalen voorwerpen bijvoorbeeld een armor en zwaarden maakten. Het duurde niet lang voordat elke smid zich ging bezig houden met de slotemakerij en de vraag naar sloten en sleutels groeide in populariteit omdat steeds meer mensen behoefte kregen aan veiligheid. De slotenmakers richtten hun vaardigheden vooral op het maken van sloten en sluitsystemen voor thuis maar ook voor winkels en bedrijven. Toen de techniek zich verder ontwikkelde, begonnen ze ook met het maken van speciale sloten en kluizen. Toen criminelen steeds slimmer en gevaarlijker werden, ontstond de noodzaak dat slotenmakers meer technische sloten gingen ontwikkelen en dit was gedurende de jaren 1900.

Het eerste nieuwe technische slot was een insteekslot, dat meestal in de post van de deur wordt gemonteerd. Om het goed te laten werken kreeg het slot ook een cilinder. Hoe meer sloten er werden gemaakt, hoe meer ervaring een slotenmaker kreeg en hoe vaker zijn hulp werdt ingeroepen.

Slotenmakers zaten meestal in een familiebedrijf dat was doorgegeven van generatie op generatie, maar als gevolg van de toegenomen behoefte aan deskundigen op dit gebied ontstonden er ook grotere bedrijven. Slotenmakers waren nodig voor de reparatie van sloten, voor lockpicking, voor de installatie van sloten en voor het creëren van meer veilige sluitsystemen. Door de jaren heen kwamen er steeds meer variaties en kwam er naast het insteekslot ook een combinatieslot om de dreiging van een inbraak te verkleinen.

 Vandaag de dag kunnen slotenmakers hun vak leren door middel van scholing en ervaring in de praktijk. De slotenmakerindustrie is nu groot en een slotenmaker is in staat om zich te concentreren op de verschillende delen van het vak zoals bijvoorbeeld risicobeoordeling en optimale beveiligingsmaatregelen voor de commerciële en de binnenlandse veiligheid. Vooruitgang in de technologie heeft ertoe geleid dat slotenmakers zich ook richten op andere vakgebieden en zich kunnen opleiden tot elektronische beveiligingsspecialisten die een belangrijke rol spelen in de installatie van elektronische sloten zoals in bijvoorbeeld voertuigen. 

Mocht je een professionele slotenmaker willen contacteren dan kunt u terecht bij Michael Schapkul, een betrouwbare slotenmaker in Den Haag die al enige tijd vakmanschap uit in beveiliging en het leveren van hoogwaardige diensten aan particulieren en bedrijven.

 

http://www.locksecure.nl