NetMall
Bedrijven

Verschillende soorten printers

Als je om je heen kijkt zijn alle producten wel op een bepaalde manier gecodeerd. Er worden zoveel producten ontwikkeld dat het zeer belangrijk is om deze te coderen. Het is namelijk heel belangrijk om te weten wanneer een product is ontwikkeld. Wanneer je er namelijk achter komt dat er iets mis is met een product kun je namelijk alle producten met de desbetreffende code weer terughalen. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je alsnog informatie aan een product kunt koppelen. Het coderen kan op verschillende manieren worden gedaan. Er kan bijvoorbeeld gecodeerd worden door gewoonweg een reeks van nummers, een barcode of een QR code.

Tegenwoordig zijn er verschillende printers ontwikkeld die een bijdrage leveren bij het coderen van producten. Een bekende manier van printen is door middel van een DOD printer. Dit is een afkorting voor drop-on-demand printer. Hierbij worden er druppeltjes van inkt losgelaten op de ondergrond. Op deze manier hoeft de printer de ondergrond niet aan te raken. Hierdoor kunnen ook kwetsbare producten makkelijk worden gecodeerd. Tevens wordt de inkt op ene bepaalde manier warm gemaakt. Een andere manier van printen is door middel van een folie printer. Door middel van een folie kunnen er verschillende designs op verpakkingen geprint. Er wordt hierbij gebruik van een hete folie. Op de hete folie wordt warme inkt op het printmateriaal gedrukt. De inkt versmelt geheel met de printonderlaag. Er zijn verschillende manieren waarop er geprint kan worden.

Naast dat dit speciale manieren van printen worden ook vaak barcodes en QR codes geprint. Dit zijn vaak makkelijkere designs die kunnen worden geprint. Vaak kunnen deze codes vaak door een printer die je thuis hebt staan geprint worden. Daarnaast kunnen ze ook makkelijk gescand worden door middel van een mobiele telefoon. Vaak worden QR codes daarom ook vaak geprint op posters. Doordat ze op posters worden geprint kunnen deze makkelijk gescand worden.

http://www.kba-metronic.com/