NetMall
Image default
Auto’s en Motoren

De voordelen van een achteruitrijcamera

Zoals bij vele producten zijn er veel voordelen aan een achteruitrijcamera. Er zijn zelfs zoveel voordelen aan dit prachtige stukje apparatuur, dat de nadelen het niet eens waard zijn om te bespreken. Althans, dat is de mening die bij ons bij Vanzwitserland over het algemeen heerst. Wij zijn trots op de achteruitrijcamera’s die wij bouwen en inbouwen en daarom willen wij onze passie graag met jullie delen. Dat willen wij doen door er in dit artikel op te wijzen, waarom het nou eigenlijk zo goed en fijn is om een achteruitrijcamera in de auto, vrachtwagen, oogstmachine of bus te hebben zitten. Wil je weten van de voordelen van een achteruitrijcamera zijn? Lees dan snel verder!

 

Ten eerste biedt een achteruitrijcamera extra hulp bij het inparkeren. Met zo’n camera systeem lijkt het net alsof jij een derde oog hebt in je achterhoofd. Het is waarschijnlijk overbodig om te zeggen dat een achteruitrijcamera je dode hoek echt aanzienlijk verkleint. Vooral voor grote voertuigen zoals bussen en vrachtauto’s is de dode hoek erg groot. Alles wat je er aan kan doen om doe hoek te verkleinen, verkleint ook gelijk op zijn beurt de kans op ongelukken. Een achteruitrijcamera vrachtwagen is het dus echt wel waard.

Je denkt nu waarschijnlijk dat je toch wel genoeg hebt aan het systeem met sensoren en piepjes dat zich al in jouw auto bevindt, maar het is onderzocht dat achteruitrijcamera’s vele malen effectiever zijn dan die parkeersensoren die vaak al standaard aanwezig zijn in elke nieuwe auto. Een onderzoek van het Insurance Institute of Highway Safety heeft namelijk bewezen dat achteruitrijcameras effectiever zijn bij het voorkomen van ongelukken bij het parkeren dan sensoren. Een achteruitrijcamera is dus echt beter dan alleen maar parkeersensoren in je voertuig. Twijfel daarom niet al te lang meer en koop die achteruitrijcamera gewoon! Het kan zeker geen kwaad en het zal je alleen maar goed doen!

https://www.vanzwitserland.nl/