NetMall
Image default
Auto’s en Motoren

Mercedes Benz A-klasse kopen

Alles wat Mercedes Benz maakt, lijkt wel in goud te veranderen. Dat geldt ook voor de A-klasse, die Mercedes Benz in 1997 in de markt zette. Dat de Mercedes Benz A-klasse nog steeds geproduceerd wordt, zegt genoeg. Een Mercedes Benz A-klasse kopen is dus een prima idee, ook in gebruikte vorm overigens. Niet voor niets staat de Mercedes Benz en dus ook de A-klasse bekend om de lange levensduur en natuurlijk om het ultieme rijcomfort. Want hoewel kleiner, is het wel een echte Mercedes.

De Mercedes Benz A-klasse is alweer toe aan de derde generatie

Ondertussen is de A-klasse van Mercedes Benz alweer toe aan de derde generatie. In eerste instantie werd de W168 uitgebracht. Die kreeg in 2004 al gezelschap van de W169 terwijl in 2012 de W170 op de markt verscheen. Hoewel kleiner dan we van Mercedes Benz gewend zijn, heeft de A-klasse dezelfde mate van comfort en zijn de rijeigenschappen gewoon meer dan uitstekend. Het gros van de A-klasse van Mercedes Benz wordt gemaakt in het Duitse Rastatt. Bijzonder is nog wel dat de A-klasse van de Duitse gigant zeer veilig is, want het heeft de vijf sterren ranking op het gebied van veiligheid.

In eigen land is de Mercedes goedkoper, importeren kan dus aantrekkelijk zijn

Het is geen geheim dat je een Mercedes Benz in alle uitvoeringen goedkoper in het eigen land, in Duitsland dus, aan kunt schaffen. Het is zeer de moeite waard om de mogelijkheid om een Mercedes Benz A-klasse te importeren nader te onderzoeken. Bij de import van een auto komt echter nogal wat kijken. Het is goed je daar goed in te verdiepen en bij verschillende instanties aan te kloppen voor informatie. Wat alleen dan kun je overwegen of een auto importeren uit Duitsland al dan niet de moeite waard is.