NetMall
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat doet een outplacement- of loopbaanadviesbureau

Een outplacement- en loopbaanadviesbureau streeft naar maatwerk waarbij de medewerkers en de organisatie zich ontwikkelen. Hierbij wordt niet alleen gepraat en nagedacht over mooie oplossingen, maar staat juist de praktijk en de uitvoering centraal. Medewerkers hebben namelijk een grote hoeveelheid kennis, ervaring en gedrevenheid in huis. Iets waar iedere organisatie zo goed mogelijk gebruik van wil maken. Een outplacement- of loopbaanadviesbureau helpt hierbij door krachtige methoden aan te bieden waarbij de medewerkers samenwerken, zich professioneel ontwikkelen en concrete verbeteringen aanbrengen in de organisatie.

Succes is een keuze

Een statement dat altijd véél stof tot discussie doet opwaaien. Sommige mensen knikken instemmend, anderen lachen je uit, maar één ding is vaak in ieder geval zeker; de mens is een gewoontedier en slechte gewoonten werken je tegen: ¨Als je doet wat je steeds doet, krijg je wat je steeds krijgt. Wij maken eerst onze gewoonten, daarna maken onze gewoonten ons”.  Hierdoor komen veel mensen op een bepaald moment in hun leven vast te zitten of loopt alles nogal stroef. Men komt niet of slechts langzaam vooruit en is niet in staat deze vicieuze cirkel te doorbreken.  Om succesvol te zijn is het meestal niet nodig dat je meer kennis bezit. Wél is het nodig dat je beslissingen kunt nemen, gebruik maakt van je eigen (vaak ongekende) kracht en actie onderneemt. Een outplacement- of loopbaanadviesbureau kan hierbij helpen. Middels outplacement of loopbaanadvies leer je niet alleen keuzes te maken; je maakt ze ook daadwerkelijk.

Loopbaanadviseurs passen verschillende methodieken toe, afhankelijk van de cliënt of het “probleem” waar we mee te maken krijgen. Constant worden zij geïnspireerd door grote denkers/methodieken (o.a. NLP, Robbins, Covey, RET) op het gebied van coaching en training, maar ook door collega-coaches, cliënten en dagelijkse persoonlijke ervaringen. Door regelmatig de website Outplacement Verzekering  te bezoeken zul je meer inzicht verkrijgen in hun werkwijze en ideeën.

 

https://www.outplacementbureau.nl