NetMall
Image default
Mode en Kleding

Wat is Guess?

Guess is een Amerikaans upscale kledingmerk en detailhandelaar. Guess brengt naast kleding ook andere modeaccessoires op de markt, zoals horloges, sieraden en parfums. Het bedrijf is ook eigenaar van de lijn Marciano.

De broers Paul en Maurice Marciano verhuisden in 1981 naar Los Angeles en openden hun eerste winkel in de chique wijk Beverly Hills. Guess begon al snel met reclame, en introduceerde later hun iconische zwart-wit advertenties in 1985. De advertenties wonnen talrijke Clio Awards. Tot hun modellen behoorden een aantal supermodellen, van wie velen, zoals Claudia Schiffer, Anna Nicole Smith, Eva Herzigova, Valeria Mazza, Kate Upton, Julia Lescova, en Laetitia Casta, voor het eerst bekendheid verwierven via deze reclamecampagnes.

In de Robert Zemeckis film uit 1985, Back to the Future, droeg Marty McFly (Michael J Fox) opvallende Guess denim kleding, naar verluidt speciaal voor de film ontworpen.

Het Guess embleem met het bekende vraagteken in het midden.
In de jaren ’80 was Guess een van de populairste jeansmerken. Het bedrijf was een van de eerste bedrijven die designer jeans maakten. Terwijl de eerste jeans voor vrouwen waren, debuteerde in 1983 een mannenlijn. In 1984 introduceerde Guess zijn nieuwe lijn horloges die bekend staan als “Guess”, “Guess Steel”, en de “Guess Collection”. De horlogelijn bestaat nog steeds, en heeft gezelschap gekregen van een aantal andere accessoire-bijzaken. In 1984 introduceerden ze ook een lijn babykleding, genaamd “Baby Guess”. De lijn is nu opgenomen met kleding voor peuters en kleuters onder de naam GUESS kids.