NetMall
Image default
Mode en Kleding

Help mijn bh zit te strak!

Help mijn bh zit te strak!

Je draagt je bh natuurlijk de hele dag, dan is het wel zo prettig dat deze ook fijn zit. Een te strakke bh of eentje die te los zit, dat is natuurlijk alles behalve fijn. Ondanks het feit dat vrouwen toch vaak een bh dragen, draagt ongeveer slechts de helft een bh die goed zit. Enorm schrijnend als je het ons vraagt. De reden is vaak, dat vrouwen ervan uitgaan dat ze tot in lengte van jaren dezelfde maat hebben, maar dit is absoluut niet het geval. Er kan namelijk nog wel eens het een en ander gebeuren tijdens het leven van een vrouw. Zo kunnen gewicht en ook een zwangerschap van flinke invloed zijn om de maat van je borsten. Dus zit jouw bh te strak? Zorg er dan voor dat je bij aanschaf van een nieuwe bh de volgende tips opvolgt!

Meten is weten

De eerste stap voordat je daadwerkelijk kunt gaan passen, is het opmeten van je cupmaat. Ondanks dat je misschien al jaren denkt dezelfde maat te hebben, is de kans groot dat dit niet het geval is. Vooral wanneer je bh wat aan de strakke kant zit, is het logisch dat er iets aan gedaan moet worden. Een te strakke bh zorgt er namelijk voor dat de bandjes langs je huid schuren, wat zorgt voor een geïrriteerde huid en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Wanneer je je borsten hebt opgemeten en je weet welke maat je hebt, is het tijd om op sportbh.nl te kijken naar één van de vele mooie bh’s die passen bij wat jij zoekt.

Verstel je bandjes

Een te strakke bh hoeft niet altijd te betekenen dat je een te kleine bh hebt. Het kan ook heel goed zijn dat je simpelweg de bandjes iets minder strak moet doen. Dit kun je eenvoudig zelf afstellen, hetzelfde als de sluiting aan de achterkant. Ga je in een sport bh hardlopen, dan zal je niet te maken hebben met verstelbare bandjes en is het zaak dat je goed kijkt welke maat of bij jou het fijnste zit. Niets is namelijk zo vervelend dan een bh die niet comfortabel zit. Je loopt er immers toch de hele dag mee, wat ervoor zorgt dat je je er op termijn aan gaat irriteren. Wellicht is het ook goed om te kijken naar alternatieven. Zit een bh namelijk alleen aan de onderkant te strak, dan kan een beugeloze bh uitkomst bieden. Doordat er geen beugel in je bh zit, zal deze niet in je huid kunnen drukken.