NetMall
Image default
Aanbiedingen

Wilt u uw eigen badkamer verbouwen? Waar u op moet letten, leert u hier!

Als u een beetje handig bent, is het logisch dat u zelf de badkamer wilt verbouwen. Maar als u het nog nooit gedaan hebt, is het niet onverstandig om van tevoren wat onderzoek te doen. Wat zijn de valkuilen, wat moet u wel en niet doen, en welk gereedschap is er nodig? U leest er alles over in deze blog.

 

Let op wat u sloopt en hoe

Voor velen is het slopen van de badkamer zelf het leukste onderdeel van de renovatie! Maar slopen is meer dan rammen, niet alles hoeft kapot te zijn. En natuurlijk zijn er onderdelen die beslist niet gesloopt mogen worden. Zeker als u met meerdere mensen werkt, is het goed om van tevoren te bepalen wat er precies gesloopt of verwijderd moet worden.

 

Controleer loodgieterswerk en elektriciteit

Natuurlijk wilt u water en elektriciteit kunnen gebruiken in uw badkamer. Zorg er dus voor dat u goed in kaart hebt waar alle aansluitingen zitten of moeten zitten. Zo voorkomt u dat u tijdens het slopen per ongeluk een leiding vernielt of na het metselen ontdekt dat het stopcontact op de verkeerde plek zit.

 

Bereken wat u nodig heeft

Zelfs als u de hele renovatie zelf wilt doen, is het een goed idee om hulp te krijgen bij het berekenen van de materialen die u nodig zult hebben. Een kleine misrekening is snel gemaakt, en als u pech heeft, resulteert een misrekening in het bestellen van te veel of te weinig materiaal. Vraag daarom een vakman om hulp bij de bouwtekening en de daaropvolgende berekening van het aantal tegels, de grootte van de gootsteen, de plaats van het doucheputje, enz.

 

Gereedschap huren

Omdat het renoveren van een badkamer waarschijnlijk een eenmalig project is, heeft het geen zin om al het gereedschap te kopen. Veel zal maar één keer gebruikt worden, dus is het beter om het te huren. Gelukkig vindt u bij 123Machineverhuur alles wat u ook voor andere klussen nodig heeft! En kunt u nog wel een tip of advies gebruiken? De experts beantwoorden graag uw vragen.

https://www.123machineverhuur.nl/